• APR obavestio tužilaštvo o nezakonitom korišćenju njihove baze podataka

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Agencija za privredne registre (APR) zatražila je da nadležni preduzmu mere zbog aktivnosti sajta privredniregistar.rs koji bazu podataka APR koristi na nezakonit način.
  APR je saopštio da se obratio Ministarstvu unutrašnjih poslova, nadležnom tužilaštvu i Registru nacionalnog Internet domena Srbije, kako bi preduzeli mere iz svojih nadležnosti protiv „Agencije Registar usluga d. o. o.“.
   
  Navode da oni šalju registrovanim privrednim subjektima dopise sa ponudom za upis podataka u PrivredniRegistar.rs, koristeći bazu podataka APR-a na nezakonit način. Uz dopise, ističe APR, privrednim subjektima stižu i popunjene uplatnice sa naznačenim iznosima od 500 do 16.000 dinara, čiji je primalac „Agencija Registar usluga d. o. o.“.
   
  Upozoravamo sve privredne subjekte da ovakvi dopisi ne potiču od APR-a„, naglašeno je još jednom u saopštenju.
   
  Dopisi „Agencije Registar usluga d. o. o.“ izazvali su „zabunu i uznemirenje kod dela korisnika, koji su uplatili naznačena novčana sredstva“, a podaci su im objavljeni na portalu „PrivredniRegistar.rs“.
   
  Privredni subjekti su bili dovedeni u zabludu da se u konkretnim slučajevima radi o upisu u registar Agencije za privredne registre„, zaključuje se u saopštenju APR-a.
   

  Agencija za privredne registre (APR) zatražila je da nadležni preduzmu mere zbog aktivnosti sajta privredniregistar.rs koji bazu podataka APR koristi na nezakonit način.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  U okviru međunarodne akcije na teritoriji Srbije zaplenjena veća količina oružja i droge

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su na teritoriji Republike Srbije veću količinu oružja i droge u međunarodnoj akciji SEE JAD 2023 u okviru EMPACT Firearms („Zajednički dani akcije Jugoistočne Evrope 2023“), čiji je cilj da se kroz međunarodnu saradnju službi za sprovođenje zakona širom Evrope, a uz podršku Evropola, Evrodžasta, Fronteksa, Interpola i drugih međunarodnih i regionalnih organizacija, doprinese borbi protiv ilegalne trgovine oružjem, nezakonite trgovine opojnih droga, trgovine ljudima, krijumčarenja migranata, kao i borbi protiv visokorizičnih kriminalnih grupa.

  Sokolom za sokola – Srbijavoz pokreće kampanju za zaštitu stepskog sokola

  Na inicijativu kompanije „Srbijavoz“, u železničkoj stanici Beograd Centar u četvrtak, 30. novembra, simbolično je obeležen početak kampanje „Sokolom za sokola”. Tokom trajanja kampanje, čiji je glavni cilj zaštita i očuvanje stepskog sokola (Falco cherrug), od svake kupljene karte u vozu „Soko“ biće odvajan jedan dinar za kupovinu i postavljanje veštačkih gnezda, kao i za čišćenje dela staništa stepskog sokola u opštini Alibunar.

  Počelo prijavljivanje osmaka za predmet koji će polagati kao treći na maloj maturi

  Učenici osmog razreda osnovnih škola imaju mogućnost da se od danas pa do 29. decembra izjasne elektronski putem preko portala Moja srednja škola https://www.mojasrednjaskola.gov.rs/ ili pisanim putem u školi koji će predmet od pet ponuđenih – biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija, raditi kao treći test na završnom ispitu, najavila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.