• Baza nelegalnih objekata od danas na sajtu Ministarstva gradjevinarstva

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Baza svih nezakonito izgrađenih objekata u Srbiji od danas je dostupna na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

  Bazu možete pogledati OVDE. Pomoćnik ministra građevinarstva Darinka Đuran rekla je novinarima da u Srbiji ima više od dva miliona nezakonito izgrađenih objekata i da je proces ozakonjenja pokrenut 16. januara.

   

  Ona je objasnila da je za 50 dana popisano 1,6 miliona nezakonito izgrađenih objekata, čime je završena prva faza tog procesa.

  – Druga faza završava se objavljivanjem ove baze, u kojoj tačno može da se vidi koliko ima nezakonito izgrađenih porodičnih, proizvodnih, stambenih, komercijalnih, ekonomskih objekata u svakoj opštini i gradu – istakla je Đuran.

  Kako je rekla, sledeći korak je donošenje rešenja građevinskih inspektora što je preduslov da bi jedan objekat ušao u proces ozakonjenja, a cilj je da se u naredne tri godine završi čitav proces ozakonjenja.

  – Kada smo 16. januara krenuli da se bavimo ovim, u Srbiji je bilo doneto svega oko 30.000 rešenja o ozakonjenju, a danas je više od 86.000 donetih rešenja – navela je Đuran.

  Ona je dodala da je za građane bitno da znaju da će sve što je popisano biti predmet ozakonjenja, jer kako je rekla „ranije su gubili veru da će im objekti biti legalizovani, a sada mogu da vide da je njihov objekat unet u bazu“.

  Baza svih nezakonito izgrađenih objekata u Srbiji od danas je dostupna na sajtu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]