• Beograd: FEST se vraća u Sava Centar od 1. do 3. marta

  Međunarodni filmski festival (FEST) 52. po redu, u ovogodišnjem izdanju vraća se, od 1. do 3. marta u beogradski Centar „Sava“, najavili su danas organizatori.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Beograd: FEST se vraća u Sava Centar od 1. do 3. marta
  Foto: Pixabay

  Samo za ovu priliku, Centar „Sava“ je formirao glavnu kongresnu salu sa postavkom koja najbliže odgovara bioskopskoj sa 350 mesta, koja nisu numerisana, piše na sajtu FEST.

  „Kao što je sinonim za Kanski festival nekada bila Palais des Festivals, danas Palata festivala i kongresa, ili za Festival u Veneciji Palazzo del Cinema, tako je za mnoge FEST nezamisliv bez Centra „Sava“, izjavila je generalna direktorka Centra Kristina Milinčić.

  Umetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić izarzio je zadovoljstvo zbog povratka te manifeastacije u Sava Centar.

  „Naravno da se FEST vraća u Sava Centar, to je festivalski prostor, kao i MTS Dvorana. Nekima je on prva asocijacija za FEST, međutim ja volim oba prostora i mislim da su oba prostora festivalska i da su oni FEST“, kazao je Pantelić.

  Ljubitelji filmova moći će u posebno adaptiranoj glavnoj kongresnoj sali da uživaju u projekcijama najatraktivnijih filmova – „Udar sreće“ Vudija Alena, „Hotel Palas“ Romana Polanskog, „Svi mi stranci“ Endrua Hejga, „Ukus ljubavi“ sa Žilijet Binoš i Benoa Mežimelom…

  Ovogodišnji FEST otvoren je 23. februara a do 3. marta biće prikazano više od 100 filmova, koji će imati ukupno 505 projekcija, u osam bioskopskih dvorana.

  Slogan ovogodišnjeg izdanja je „Idi i gledaj“, a potiče iz naslova istoimenog fima reditelja Elema Klimova iz sredine osamdesetih godina (1985.) prošlog veka.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Zašto su nam ormari puni odeće koja nam ne treba?

  Srbija je preplavljena brzom modom – jeftino, slabog kvaliteta, štetno po životnu sredinu. Ali, šta će nam po četiri jakne ili osam pari farmerki? I može li kao u Francuskoj, gde će zakonom […]