• Beograd umesto novogodišnjeg vatrometa uplaćuje novac društvima za zaštitu životinja

  Ove godine neće biti organizovanog novogodišnjeg vatrometa u Beogradu, a novac koji je namenjen za vatromet biće uplaćen društvima za zaštitu životinja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Beograd umesto novogodišnjeg vatrometa uplaćuje novac društvima za zaštitu životinja
  Foto: Pixabay

  To je najavio predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić, koji je naveo da će se prestonica priključiti inicijativi koju su pokrenule organizacije za zaštitu životinja.

  „Smatram da je ova inicijativa dobra i zato je Grad Beograd odlučio da se priključi gradovima u Srbiji koji su to već učinili poput Niša i Novog Sada. Novac koji je obezbeđen za novogodišnji vatromet uplatićemo organizacijama i društvima za zaštitu životinja. Svestan sam koliko u tom trenutku vatromet stvara veliku buku i koliko to uznemirava i plaši životinje. Svi koji imaju kućne ljubimce znaju koliko oni to teško preživljavaju. Ovo je dobar potez i u simboličkom smislu i zato se pridružujemo inicijativi da se uplati novac“, rekao je on.

  Šapić je istakao da su novogodišnji i božićni praznici dovoljni da budemo dobro raspoloženi, te da je to dobar trenutak da pokažemo solidarnost i empatiju prema životinjama.

  „Nekoliko trenutaka u ponoć za životinje može da ima i dalekosežne posledice, zato samo zvanično odlučili da se Beograd priključi ovoj inicijativi“, naveo je Šapić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija