• Biro za koordinaciju službi bezbednosti zaseda danas u 15 časova, studenti za 11 sati najavili protest

  Sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti zakazana je za danas u 15 časova, nakon sinoćnih incidenata ispred Skupštine Beograda, kada su predstavnici liste “Srbija protiv nasilja“ pokušali da uđu u zgradu i sa balkona se obrate građanima, zbog čega je intervenisala i policija. Studenti koji protestuju zbog izbornih rezultata najavili blokadu Beograda za 11 časova.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Biro za koordinaciju službi bezbednosti zaseda danas u 15 časova, studenti za 11 sati najavili protest
  Foto: Pixabay

  sinoćnom protestu na poziv liste “Srbija protiv nasilja“ procesuirano je 38 osoba, a dva policajca su teže povređena. Tokom nekoliko sati učesnici protesta bili su okupljeni oko Skupštine Beograda, a predstavnici SPN-a pokušali su da uđu u zgradu i sa balkona se obrate građanima.

  Nekolicina okupljenih pokušala je na silu da uđe u zgradu i tom prilikom polomila stakla na ulaznim vratima i okolnim prozorima.

  Pripadnici policije iznutra su blokirali vrata i sprečavali da se uđe u zgradu, a bačen je i suzavac na okupljene.

  Protest je okončan nakon što je policija u potpunosti raščistila prostor oko Skupštine grada.

  Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović upozorio je demonstrante da nasilje na ulicama glavnog grada neće biti tolerisano.

  Sinoć je održana hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, posle koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio da postoje dokazi da učesnici nasilnog protesta nisu bili ubačeni, kao i da postoje svedoci koji su spremni da govore da je sve bilo pripremano.

  Lista “Srbija protiv nasilja“ je saopštila da je „režim pokazao svoje pravo lice“. Tvrde da gradskim odbornicima i narodnim poslanicima nije dozvoljeno da uđu u Skupštinu grada, da su poslati huligani da prave incidente i da je na kraju, kako navode u saopštenju, „Vučić na građane koji se bune zbog pokradenih izbora poslao specijalne jedinice koje su primenile brutalnu silu“.

  Za danas u 15 sati zakazana je sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti sa šefovima službi i tužiocima o protestima i pokušaju demontranata da nasilno uđu u Stari dvor.

  S druge strane, studenti koji od ponedeljka protestuju ispred sedišta Republičke izborne komisije, tvrdeći da su izbori “pokradeni“, najavili su za 11 sati blokadu Beograda, ukoliko se izbori ne ponište.

  Načelnik Uprave policije Ivica Ivković međutim poručuje da se blokada državnih institucija i mostova “neće tolerisati“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Letnji dan u aprilu, u nedelju još toplije

  Visok vazdušni pritisak većem delu Evrope i Balkanskom poluostrvu obezbediće vedro nebo. Ujutru tempertura od 6 do 16 stepeni, najviša dnevna od 25 do 28. […]