• Brod sa 1.000 tona đubriva udario u stub mosta na Dunavu kod Bačke Palanke, Hrvatska zatvorila granični prelaz

  Nemački brod „Antonia“ sinoć oko dva sata udario je u noseći stub mosta na graničnom prelazu sa Hrvatskom, Bačka Palanka-Ilok, potvrđeno je za RTS u novosadskoj policiji. Ministarstvo životne sredine saopštilo je da se u brodu nalazilo 1.000 tona azotnog đubriva i da prate situaciju. Hrvatska zatvorila granični prelaz Ilok.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brod sa 1.000 tona đubriva udario u stub mosta na Dunavu kod Bačke Palanke, Hrvatska zatvorila granični prelaz
  Foto: Pixabay

  Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je da zajedno sa Agencijom za zaštitu životne sredine prati situaciju na reci Dunav kod Bačke Palanke gde je noćas, usled plovidbene nezgode, potonula barža nemačkog broda „Lola – 5“ koja je prevozila oko 1.000 tona veštačkog azotnog đubriva.

  „U ovom momentu inspektori za vode nadležnog Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu utvrđuju pet lokaliteta na kojima će predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine uraditi uzorkovanje i određivanje svih fizičko-hemijskih parametara u cilju analize kvaliteta vode, kako bi se utvrdio uticaj nezgode na životnu sredinu“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

  Kako navode, do nezgode je došlo oko 00.40 sati, kada je nemački brod „Antonia“ koji je vukao natovarenu baržu „Lola – 5“, udario u stub mosta „25. maj“ koji spaja granične prelaze Bačka Palanka-Ilok. Dodaju da je brod udario u stub mosta na teritoriji plovnog puta reke Dunav u Republici Hrvatskoj, zbog čega su obaveštene i hrvatske nadležne službe.

  Hrvatska zatvorila granični prelaz Ilok

  Hrvatska je zatvorila granični prelaz Ilok, preneo je portal Indeks. Most koji povezuje Bačku Palanku i Ilok nalazi se između dva granična prelaza.

  „Apeliramo na građane koji namjeravaju prijeći državnu granicu da koriste alternativne granične prijelaze“, poručili su iz hrvatske policije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]