• Bronzana medalja za mlade matematičare iz Srbije u Varni

  Šestorica mladih matematičara iz Srbije su na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Varni osvojili bronzanu medalju. Ekipu su činili učenici Matematičke gimnazije u Beogradu i Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Bronzana medalja za mlade matematičare iz Srbije u Varni
  Foto: Pixabay

  Na 41. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi za učenike do 19 godina, koja se održava u Varni u Bugarskoj, svih šest učenika iz tima Srbije su osvojili po medalju i to bronzanu.

  Ekipu Srbije činili su učenici Matematičke gimnazije u Beogradu Novak Despotović, Stevan Radivojević, Gvozden Lapčević, Vladimir Branković i Stefan Šebez, kao i Strahinja Svrzić, učenik Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu.

  Na takmičenju je učestvovalo 132 takmičara iz 22 zemlje sveta, od kojih je 10 balkanskih, koje učestvuju u zvaničnoj konkurenciji takmičenja , i 12 gostujućih zemalja. Pobednik takmičenja je ekipa Turske, čiji su učenici osvojili po 3 zlatne i srebrne medalje.

  Rezultati koji su postignuti plod su dugogodišnjeg rada i zalaganja, kako samih učenika, tako i njihovih profesora.

  Kao i ranijih godina, ovogodišnji ciklus matematičkih takmičenja, na osnovu kojih je i izabran ovaj tim, organizovalo je Društvo matematičara Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija