• Carinici na Gradini sprečili šverc 21 rasnog psa

  Na prelazu Gradina carinici su sprečili krijumčarenje 21 rasnog psa kada su, u saradnji sa policijom, otkrili da putnici poseduju lažnu dokumentaciju za te životinje. Prekinut još jedan lanac krijumčarenja rasnih životinja, ističe Uprava carina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Carinici na Gradini sprečili šverc 21 rasnog psa
  Foto: Pixabay

  Slučaj je otkriven 2. aprila kada su u ranim jutarnjim satima na red za redovnu izlaznu kontrolu pristigli kombi i automobil stranih registarskih oznaka u kojima su po dvojica stranih i domaćih državljana putovali iz Srbije ka Bugarskoj.

  Vozači i suvozači u oba vozila su izjavili da nemaju ništa da prijave, jer ne prevoze ništa sem pasa za koje poseduju neophodnu dokumentaciju.

  Odlučivši da provere da li je sve tako kako putnici tvrde, carinski službenici su ih izdvojili za kontrolu, ali su pasoše prevoženih pasa predali policiji na dodatnu proveru.

  U tovarnom delu kombija i prtljažniku automobila zatečeni su kavezi sa dvadeset jednim primerkom devet različitih pasmina, među kojima su najbrojnije bile pudle (6), korgiji (4), po dva maltezera, kolija, nemačka ovčara i stafordskog bul terijera i po jednim primerkom francuskog buldoga, basendžija i nemačkog kratkodlakog ptičara.

  Nakon što su policijski službenici sproveli kontrolu u sistemu evidencije dokumenata, otkriveno je da su pasoši za životinje lažni, odnosno da je reč o falsifikovanoj dokumentaciji.

  Zbog toga je usledila detaljna kontrola svega što se nalazilo u vozilima, pa su otkriveni i čitači čipova, rodovnici, bar kodovi, faksimili veterinarskih klinika i transportne firme za prevoz pasa što ukazuje na to da je reč o organizovanoj grupi.

  Svi otkriveni psi su predati Graničnoj veterinarskoj inspekciji, dok su četvorica osumnjičenih za krijumčarenje predati policiji u dalju nadležnost, navodi Uprava carina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Plivačka štafeta Srbije šampion Evrope

  Štafeta Srbije 4 x 100 slobodno u muškoj konkurenciji je šampion Evrope. Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Justin Cvetkov i Andrej Barna su napravili jedan od najvećih uspeha u istoriji srpskog […]