• CNN proglasio EXIT jednim od najboljih festivala na svetu!

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Zbog nezapamćenog interesovanja, ulaznice za EXIT festival po poklon ceni od 5.990, odnosno 6.990 dinara za celu EXIT Avanturu prodavaće se još samo danas do ponoći! Ulaznice su dostupne putem www.exitfest.org, te u prodajnoj mreži Gigs Tix na preko 60 prodajnih mesta u 25 gradova širom Srbije. Fanovi imaju i mogućnost da u bilo kojoj filijali OTP banke, besplatno otvore namenski račun za kupovinu kompleta ulaznica i da ih OTPlaćuju na rate sve do 30. juna! U toku je i prodaja povlašćenih ulaznica za srednjoškolce i studente po cenama od 5.999 dinara za Exit Avanturu, te 5.499 dinara za Exit festival, dostupne u prodavnicama Gigs Tix u Pariskom magazinu u Novom Sadu, Mikser House u Beogradu i online preko www.gigstix.com. Putem sajta exittrip.org prodaju se i turistički aranžmani koji sadrže ulaznicu i smeštaj od 65 evra za Exit ili 89 evra za celu Exit Avanturu.

  Globalni medijski gigant CNN objavio je listu najboljih svetskih festivala i ponovo proglasio EXIT jednom od vodećih muzičkih manifestacija na celoj planeti!

  „Rođen iz srpskog bunta i pokreta za demokratske promene na prelazu vekova, EXIT već godinama osvaja vrhove lista najboljih festivala“, piše u objašnjenju   CNN-a.

  „Nije teško uvideti zašto. Njegova lokacija unutar impozantne Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu čini festivale u njivama pomalo patetičnim“, navodi se u istom tekstu, koji u nastavku izdvaja sjajne zvezde Exita poput Ellie Goulding i grupe Bastille.

  „Ipak, Exit je puno više od muzike. Osećaj dobrodošlice i zabava do ranih jutarnjih časova čine ga drugačijim od bilo kog festivala na svetu!“, zaključak je novinara    CNN-a.

  Povodom novog u nizu priznanja od strane najuticajnijih svetskih medija, Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije izjavila je: „Ponosni smo na sve uspehe koje u prethodnih nekoliko godina postiže jedan od naših najznačajnijih domaćih brendova. Biti proglašen za jednu od najznačajnijih manifestacija na svetu od strane najuticajnijih svetskih medija kao što su CNN ili Gardijan opravdava tezu londonskog Ekonomista, u kojoj se ističe da je doprinos Exita promociji Srbije neprocenjiv. Tim pre nas je ova vest obradovala, imajući u vidu činjenicu da je TOS kao institucija prepoznala značaj Exita i sa ponosom od samog početka ovaj festival promoviše širom sveta.“

  Upravo je CNN pre nekoliko godina izneo procenu da Exitov doprinos promociji Srbije u svetu iznosi oko 80 miliona dolara godišnje! Ovo je treći put u poslednjih sedam godina da CNN svrsta naš festival u društvo sa najvećim festivalima na svetu, a ove godine tu su japanski Fuji Rock, španska Primavera, danski Roskilde, nemački Melt! i američki Pitchfork. CNN lista 10 najboljih svetskih festivala za 2016: http://edition.cnn.com/2016/04/14/travel/best-rock-music-festivals-2016/

  U isto vreme, stigla je i lista 10 najboljih festivala po izboru italijanskog izdanja čuvenog modnog časopisa Vogue, na kojoj se takođe našao EXIT! Njihov izbor bio je usmeren na događaje orijentisane na umetničku i nezavisnu muziku kao što su francuski Nuits Sonores, islandski Secret Solstice, holandski ADE, britanski Bestival i drugi. EXIT se u članku navodi kao „institucija svetske festivalske scene“, a pored što je navedeno da je Petrovaradinska tvrđava istinski magična, Vogue na Exitu preporučuje nastupe Solomuna i Wiz Khalife.

  Podsećamo, EXIT je početkom ove godine proglašen za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodeće evropske turističke platforme „European Best Destinations“, dok je i čuveni britanski list Gardijan pre dve nedelje proglasio EXIT jednim od najboljih festivala u Evropi! EXIT je proglašavan i za Najbolji evropski festival 2014. od strane Evropskih festivalskih nagrada i 2007. od strane Britanskih festivalskih nagrada.

  Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula. Nastupe su već potvrdili Ellie Goulding, The Prodigy, Skrillex, Wiz Khalifa, Hurts, Bastille, The Vaccines, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Lost Frequencies, Solomun, Marco Carola, Robin Schulz, Nicky Romero, Cock Sparrer, Paradise Lost, DJ Hype, Andy C, kultni evropski klubovi Tresor i Concrete, te brojni drugi.

     

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Lista najtraženijih zanimanja u Srbiji

  Svet oko nas se užurbano menja posredstvom digitalnih tehnologija i to nas sve stavlja u poziciju u kojoj moramo biti fleksibilni i potencijalno se prilagođavati novim trendovima. […]