• Đačke kecelje u dve beogradske škole

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Novosti, 21. septembar – Učenici od prvog do šestog razreda OŠ „Aleksa Šantić“ iz Kaluđerice imaju kecelje, a Savet roditelja OŠ „Nikola Tesla“ u Vinči prihvatio je predlog da se uvedu kecelje od prvog do četvrtog razreda.

  Prema rečima pomoćnice direktora OŠ „Aleksa Šantić“, Dragane Kalinić, školske uniforme su uvedene 2013. godine i trenutno ih nose učenici od prvog do šestog razreda. Dečaci imaju plave, a devojčice roze i imaju grb škole. Đaci kažu da im treba manje vremena da se spreme, jer ne treba da brinu šta će obući.

  Škola finansira kupovinu uniformi, a prethodno je Savet roditelja prihvatio ovu ideju, smatrajući da se individualnost više ispoljava kroz učenje i napredovanje, a manje kroz spoljašnji izgled. Ideja nam je da školske uniforme nose svi učenici od prvog do osmog razreda, kao i da ih dobiju i nastavnici„, objašnjava Kalinić.

  Stopama ove škole krenula je i najveća osnovna škola u Srbiji „Nikola Tesla“ u Vinči. Na Savetu roditelja je doneta jednoglasna odluka da se uvedu uniforme za učenike mlađih razreda. Ukoliko odluka dobije „zeleno svetlo“, sledi zakonska procedura raspisivanja tendera i izbora proizvođača koji ponudi najpovoljniju cenu uniforme. Ako sve bude teklo po planu, može se očekivati da se učenici, već u drugom polugodištu u učionicama pojave u uniformama.

  Svi prisutni članovi Saveta roditelja prihvatili su uvođenje uniformi, koje bi oni kupili„, objašnjava Dragoljub Gačić, direktor škole. „Cena po komadu bila bi oko 1.000 dinara, a trebalo bi svaki razred da ima drugu boju uniforme. Ovim potezom želimo da umanjimo socijalne razlike među učenicima, takođe i roditeljima će biti praktičnije, jer deca neće prljati i habati svoju garderobu.

  Opširnije o ovome na sajtu Novosti.

  Učenici od prvog do šestog razreda OŠ „Aleksa Šantić“ iz Kaluđerice imaju kecelje, a Savet roditelja OŠ „Nikola Tesla“ u Vinči prihvatio je predlog da se uvedu kecelje od prvog do četvrtog razreda.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za 21. jul

  U nedelju promenljivo, toplo, sparno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim ujutro i pre podne, dok se posle podne očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima. […]

  Gužve na graničnim prelazima, u koloni i do dva sata

  I ovog vikenda su velike gužve na graničnim prelazima između Srbije i Mađarske. Najviše se čeka na ulazu u Srbiju, oko sat vremena, dok je zadržavanje na Horgošu na izlazu iz zemlje oko 30 […]