• DECENIJA INFORMISANJA NA MAKEDONSKOM JEZIKU

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Pročitajte tekst na makedonskom jeziku.

  U decembru 2006. godine je  izlaskom iz štampe prvog broja časopisa „Makedonska videlina“ u izdanju NIU „Makedonski informativni i izdavački centar“ počelo informisanje na makedonskom jeziku u Republici Srbiji.

              Čitaocima je kroz sadržaj ovog časopisa omogućeno da prate sve aktivnosti Nacionalnog saveta makedonske nacionalne  zajednice u Republici Srbiji, kao i udruženja i asocijacija formiranih u okviru istog. Informisani su i o aktuelnim događajima u Republici Makedoniji, kao i o različitim kulturno-umetničkim manifestacijama u Republici Srbiji u kojima su učestvovali i gosti iz Republike Makedonije. Kao deo „Makedonske videline“ redovno izlazi i časopis za decu „Duga“, koji je namenjen najmlađim pripadnicima makedonske zajednice.

              Ova izdanja je pratio i trojezični časopis „Alka“, kao i časopis za književnost, kulturu i umetnost „Videlo“, koje je izazvalo veliku pažnju u naučnim krugovima. Ovaj časopis od samog početka dobija pohvale i priznanja na promocijama i prilikom susreta sa naučnim radnicima. Na njegovim stranicama su zastupljeni pesnici i pisci iz Makedonije, Srbije i drugih zemalja u kojima ima makedonskih iseljenika.

  -Zaista imamo veliko zadovoljstvo da na vreme informišemo sve naše čitaoce o svim važnim događajima na ovim prostorima. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti sa istim kontinuitetom, rekao je Viktor B. Šećerovski, direktor „Makedonskog informativnog i izdavačkog centra“.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Da li je Srbija spremna za meso iz laboratorije

  Analitičar i urednik platforme Poljoprivredne novosti, agronom Miloš Stojanović, kaže da se zamenski proizvodi za meso i dalje uglavnom prave od biljaka i da je proizvodnja mesa u laboratorijama […]