• Direktor Agencije za restituciju: Do sada doneta 5.522 rešenja o obeštećenju starih vlasnika

  Agencija za restituciju do sada je donela ukupno 5.522 rešenja o obeštećenju starih vlasnika kojima je oduzeta imovina nakon Drugog svetskog rata i u kojima je utvrđen ukupan iznos obeštećenja od oko 193 miliona evra, izjavio je za Tanjug direktor Agencije Strahinja Sekulić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Direktor Agencije za restituciju: Do sada doneta 5.522 rešenja o obeštećenju starih vlasnika
  Foto: Pixabay

  Naveo je da je zaključno sa januarom ove godine starim vlasnicima vraćeno 5.248 poslovnih prostora, 1.220 stanova, kao i 1.406 zgrada sa ukupno 7.874 objekta ukupne površine 579.000 kvadrata.

  „Do sada je ukupno vraćeno i građevinsko zemljište u površini od oko 683 hektara, poljoprivredno zemljište u površini od oko 94.620 hektara, dok je površina šuma i šumskog zemljišta koje su vraćene oko 7.030 hektara“, rekao je Sekulić.

  Prema njegovim rečima, u narednih četiri do pet godina trebalo bi da se donesu sva rešenja o pravu na obeštećenje, jer je trenutno od ukupno podnetih zahteva oko 90 odsto njih rešeno.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]