• Direktorat civilnog vazduhoplovstva: Nepravilnosti na beogradskom aerodomu uzrok kašnjena letova

  Operater beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ nije preduzeo sve mere koje bi obezbedile redovno i efikasno odvijanje vazdušnog saobraćaja na tom aerodromu, usled čega su letovi kasnili prethodnih dana, saopštio je danas Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Direktorat civilnog vazduhoplovstva: Nepravilnosti na beogradskom aerodomu uzrok kašnjena letova
  Foto: Pixabay

  Direktorat je vanrednim inspekcijskim nadzorima utvrdio da je nepreduzimanje odgovarajućih mera, prvenstveno odleđivanja i sprečavanja zaleđivanja vazduhoplova, dovelo je do značajnih poremećaja u planiranom redu letenja i učestalih kašnjenja.

  To regulatorno i nadzorno telo naložilo je operateru beogradskog aerodroma, francuskoj kompaniji Vans (Vinsi), sprovođenje hitnih mera, postupaka i aktivnosti radi otklanjanja uočenih nepravilnosti i omogućavanja efikasnog, redovnog i pouzdanog odvijanja vazdušnog saobraćaja na aerodromu.

  Najavljeno je da će Direktorat, imajući u vidu svoja zakonska ovlašćenja i odgovornosti, a istovremeno uvažavajući potrebu da se na aerodromu „Nikola Tesla“ uspostavi redovnost operacija u što kraćem roku, nastaviti sa intenzivnim nadzorima i insistiranjem na hitnoj primeni naloženih mera.

  twitter sharing button
  whatsapp sharing button
  sharethis sharing button
  facebook sharing button
  email sharing button

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo