• Direktorka kupila bubanj đacima da naprave – rok bend, stižu i drugi instrumenti

  Direktorka OŠ „Vožd karađorđe“ iz Aleksinca, Maja Radoman Cvetićanin, kupila je nedavno bubnjeve za svoje đake, kako bi mogli da naprave rok bend u školi.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Direktorka kupila bubanj đacima da naprave – rok bend, stižu i drugi instrumenti
  Foto: Unsplash

  „Pravimo rok bend u školi, ovo što danas deca slušaju to je maltretiranje mozga i ušiju. Zajednički se borimo protiv šunda i kiča“, rekla je ona, kako piše Aleksinac.net.

  Ona je rekla da možda zvuči poražavajuće, ali ima dece koja nisu nikada bila ni na jednom rok koncertu.

  „Jedna učenica mi je nedavno rekla da je bila prvi put u životu na rok koncetru rok na obeležavanju Dana opštine. To je poražavajuće, prirodno je da mladi ljudi slušaju rok i imaju želju da menjaju stvari, da razmišljaju svojom glavom… ovo što deca danas slušaju je maltretiranje mozga, ne osećate se dobro uz te zvuke, ta muzika koju generacije mladih slušaju nije nesto što opušta, ali oni nemaju izbor za razliku od nas koji smo to imali“, rekla je direktorka.

  „Srce mi je puno“, dodala je pozivajući i aleksinačke rok muzičare da postanu saradnici te škole.

  „Želimo da okupimo sve koji vole muziku, i neke bubnjare u gradu da budu naši saradnici i mentori, i velikom broju dece koja su iskazala interesovanja da uče da sviraju bubnjeve“, dodala je.

  Ona je navela da je rok muzika kulturna osnova za drugačije razmišljanje.

  „Rokenrol smatram protivtežom u odnosu na turbo folk i sav šund kojim smo zatrpani sa svih strana“, istakla je Radoman Cvetićanin. „Ako ponudimo deci samo turbo folk samo smo im ograničili mogućnosti.“

  Škola ima klavijature i razglas, a fali još bas gitara. „Suština je da okupimo decu oko dobre ideje“, poručila je Radoman Cvetićanin.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]