• Dnevna šminka – gde je sredina?

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Često se može čuti šta je poželjno, a šta ne kada je u pitanju šminkanje. O tome koliko je poželjno voditi računa o dnevnoj šminki, koje boje bi trebalo koristiti za dnevnu varijantu i koje su to najčešće greške koje se prave kada je u pitanju šminkanje, razgovali smo sa profesionalnom šminkerkom iz Pančeva, Sanelom Lazarević.

  Dnevna šminka bi trebalo da nas prati čitav dan i ujedno da osigura prirodan izgled. Naša sagovornica je saglasna sa ovim i navodi da upravo zbog toga dnevna šminka treba da bude neupadljiva. To ćemo postići izborom prirodnih tonova, poput svetlo bakarne, nežno roze ili diskretno pepeljaste. Devojke najčešće prave grešku kada je nijansa pudera u pitanju, međutim, za ten je dovoljno koristiti light varijantu tečnog pudera, a tonirana krema je idealna za dan.

  Mnoge tonirane kreme dobro pokrivaju nedostatke, što je odlično za osobe sa problematičnom kožom, kaže Sanela za Lifestyle 013info. 

  Ključni faktori za odgovarajuće našminkano lice

  Tri su faktora koja su ključna za dobijanje odgovarajuće našminkanog lica:

  •    način na koji se nanosi šminka

  •    količina šminke koja se nanosi

  •    boje koje se koriste

  Veoma je bitno napraviti razliku u tome koje nijanse za dnevnu varijantu pristaju plavušama, a koje brinetama ili crnkama. Brinete, kao i neke crnke, mogu da se igraju sa tonovima, bez obzira da li je u pitanju dnevna ili večernja šminka. 

  Napomenula bih da brinetama i crnkama i u dnevnoj varijanti pristaju jače boje, izraženiji ajlajner, pa i jarka boja ruža. Osobe svetle puti i kose imaju sreću da sa nežnim tonovima izgledaju ljupko, dok bi na brinetama i crnkama takvi tonovi bili neprimetni, naglašava Sanela.

  Greške koje se najčešće prave

  •    konturisanje lica – greška koju devojke često prave, kod kog, kao i u svemu ostalom, ne treba preterivati. Između konturisanja lica za potrebe snimanja ili slikanja i konturisanja koje je namenjeno šetnji i izlasku treba postojati razlika

  •    puder – osobe sa problematičnom kožom često preteruju sa nanošenjem pudera u nameri da prikriju akne ili ožiljke. Previše pudera će samo istaći ono što ne želimo da se vidi. Prema tome, preporuka je kvalitetniji puder, koji će dobro pokriti nedostatke, a ne treba mnogo naneti.

  •    hajlajter – učiniće lice blistavim i svežijim, ali svakako ga ne treba nanositi, poput pudera, na celo lice, već na jagodice, nos, sredinu čela, ispod nosa i brade

   

  Nije toliko važno da znate da se našminkate perfektno, koliko je važno da ne pravite greške zbog kojih ćete izgledati napadno. Upravo je ovo tajna lepog izgleda. Ne zaboravite da to da li ste i kako našminkani utiče na to kakav prvi utisak ostavljate. 

   

   

  Često se može čuti šta je poželjno, a šta ne kada je u pitanju šminkanje. U vreme novogodišnjih praznika ova tema posebno postaje aktuelna. O tome koliko je poželjno voditi računa o dnevnoj šminki, koje boje bi trebalo koristiti za dnevnu varijantu i koje su to najčešće greške koje se prave kada je u pitanju šminkanje, razgovarali smo sa profesionalnom šminkerkom iz Pančeva, Sanelom Lazarević.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  I sutra u Srbiji veoma toplo, od 35 do 40 stepeni

  U Srbiji će i sutra biti sunčano i veoma toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod koji upozorava da se veoma jak toplotni talas nastavlja i u drugoj dekadi jula s maksimalnim […]

  Najviše poskupeli – frizeri

  Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u junu 2024. godine, u odnosu na maj 2024. godine, u proseku su više za 0,1%. Potrošačke cene u junu 2024. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne […]