• Do 25. januara prijave za besplatnu rehabilitaciju penzionera u banjama

  Prijavljivanje za besplatnu banjsku rehabilitaciju korisnika penzija čije penzije ne prelaze 39.850 dinara moguće je zaključno sa 25. januarom 2024. godine. Pravo na rehabilitaciju u banjama imaju osobe koje imaju prebivalište u Srbiji, nemaju druga lična primanja osim penzije koja ne prelazi pomenuti iznos i oni koji nisu koristili rehabilitaciju počev od 2020 godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Do 25. januara prijave za besplatnu rehabilitaciju penzionera u banjama
  Foto: Pixabay

  Prijave se podnose udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale Fonda PIO, na kojoj korisnik ima prebivalište, a mogu se podneti i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda, ukoliko penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja, prenosi Tanjug.

  Uz prijavu se podnosi penzijski ček, dokaz o visini penzije ako se prima iz inostranstva, izvod iz banke, potvrdu inostranog nosioca socijalnog osiguranja i popunjena prijava sa izjavom na propisanom obrascu, gde prijavljeni želi da koristi rehabilitaciju.

  Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava. Prijave za besplatnu banju su počele da se podnose od 9. januara, a rang lista korisnika će se objaviti 24. radnog dana od dana isteka oglasa i na tu listu se može podneti prigovor nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od dana njenog objavljivanja na oglasnoj tabli. Komisija je dužna da u roku od pet dana razmotri podnete prigovore, obavesti podnosioce prigovora i utvrdi konačnu rang listu korisnika penzija koji su ostvarili pravo na rehabilitaciju i ona se objavljuje na tablama organizacija korisnika penzija – Savez penzionera Srbije, Udruženje penzionera Nezavisnost, Direkcije Fonda, Pokrajinskog Fonda i filijala.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]