• DOLOVCI, GLOGONJCI I NOVOSELJANI PREDSTAVILI SU PANČEVO NA VELIKOM FESTIVALU FOLKLORA U SUTJESCI

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Na Velikom Festivalu Folklora Rumuna iz Vojvodine „Sutjeska 2017“predstavnici grada Pančeva, dolovci, glogonjci i novoseljani osvojili su zaslužno značajne nagrade. Prvu nagradu, Folklorna grupa sa stilizovanim igrama KUD-a „Dr. Radu Flora“ iz Banatskog Novog Sela a treću nagradu Folklorna grupa sa tradicionalnim igrama KUD-a „Veselija“ iz Glogonja. Treću nagradu osvojila je vokalna solistkinja Kristina Mik i instrumentalni solista na harmonici Sebastijan Bogdan, oboje iz Banatskog Novog sSela. Treću nagradu osvojila je i Vokalna grupa KUD-a „Jon Kreange“ iz Dolova dok je orkestar narodne muzike iz Glogonja dobio pismenu pohvalu za čuvanje rumunske tradicije.

  Na Velikom Festivalu Folklora Rumuna iz Vojvodine „Sutjeska 2017“predstavnici grada Pančeva, dolovci, glogonjci i novoseljani osvojili su zaslužno značajne nagrade.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Po deklaraciji čokolada – po ukusu šećerna tabla

  Prevare u vezi sa hranom su problem otkada je proizvodnja postala profitabilna. Gotovo da nema proizvoda u prehrambenoj industriji koji u nekom trenutku nije falsifikovan, od mleka i mlečnih […]