• Drugi ispitni rok za profesionalne upravnike zgrada u septembru

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Drugi ispitni rok za polaganje ispita za sticanje licence profesionalnog upravnika sdtambenih zgrada počinje 20. septembra, a rok za podnošenje prijava je 10. septembar, saopšteno je danas iz Privredne komore Srbije.

  Prijave za drugi ispitni rok za polaganje ispita za sticanje licence profesionalnog upravnika podnose se elektronskim putem, ili poštom na adresu: Privredna komora Srbije, Komisija za sprovođenje ispita za sticanje licence profesionalnog upravnika, Resavska 13-15, 11000 Beograd.

   

  Kandidati mogu preuzeti Obrazac zahteva za prijavu ispita na sajtu Privredne komore Srbije www.pks.rs (O nama – Centar za edukaciju – Profesionalni upravnik – Prijava ispita).

  Uslovi za sticanje zvanja profesionalnog upravnika pored ostalog su da osoba ima najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju, položen ispit za profesionalnog upravnika, dokaz da nije osuđivan pravnosnažnom odlukom na kaznu zatvora za krivično delo koje ga čini nedostojnim ili nepodobnim za obavljanje poslova profesionalnog upravnika.

  U PKS su pre nekoliko dana uručene prve licence za profesionalne upravnike stambenih zgrada koji će biti angažovani ako se stanari ne dogovore da će sami brinuti o održavanju zgrade.

  Ispit za sticanje licence za profesionalno upravljanje stambenim zgradama položilo je 198 kandidata, a njih 161 je podnelo zahtev za licencu.

  Obuka za profesionalne upravnike stambenih zgrada počela je krajem maja ove godine u Privrednoj komori Srbije.

  Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, kojim se ustanovljava profesija profesionalnog upravnika, Privredna komora Srbije dobila je ovlašćenja da vodi registar profesionalnih upravnika, dostupan na portalu Komore, organizuje polaganje ispita, izdaje i oduzima licence, utvrđuje prava, dužnosti i etičke norme ponašanja u obavljanju te delatnosti.

  Drugi ispitni rok za polaganje ispita za sticanje licence profesionalnog upravnika sdtambenih zgrada počinje 20. septembra, a rok za podnošenje prijava je 10. septembar, saopšteno je danas iz Privredne komore Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]