• Državni suncokret vredan 7 miliona dinara skinut sa 120 hektara

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Pančevo, 5. septembar 2016 – U prvih sedam dana skidanja letine sa uzurpiranih državnih njiva, sa ukupno 120 hektara požnjeven je suncokret vredan ukupno oko 7 miliona dinara.

  Suncokret smo skinuli sa 60 hektara u Omoljici, 40 u Banatskom Brestovcu i 20 u Starčevu. Prosečan prinos je oko 2,5 tone po hektaru. Firma Agrofinans otkupljivala je u Dolovu, a kada je ukupna količina svedena na JUS standard, ukupna vrednost je 7 miliona dinara, izjavio je gradski sekretar za poljoprivredu Zoran Grba.

  Danas su gradske ekipe na terenu gde se radi tabliranje uzurpiranih njiva i uzimanje uzoraka, kako bi se u Institutu Tamiš izvršila procena faze zrenja.

  Trenutno tabliramo oko 190 hektara u Banatskom Brestovcu, oko 60 u Omoljici i oko 100 hektara u Starčevu. Reč je o površinama pod kukuruzom. Isti posao radimo na oko 90 hektara soje i oko 40 hektara repe u Banatskom Brestovcu, naglasio je Grba.

  Sledeća faza je skidanje i letine sa uzurpiranih državnih njiva kada ona bude zrela.

   

  U prvih sedam dana skidanja letine sa uzurpiranih državnih njiva, sa ukupno 120 hektara požnjeven je suncokret vredan ukupno oko 7 miliona dinara

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Da li je Srbija spremna za meso iz laboratorije

  Analitičar i urednik platforme Poljoprivredne novosti, agronom Miloš Stojanović, kaže da se zamenski proizvodi za meso i dalje uglavnom prave od biljaka i da je proizvodnja mesa u laboratorijama […]