• Elektronska prijava stranih radnika u Srbiji zakočila prvog dana

  Primena Zakona o zapošljavanju stranaca zakočila je prvog dana primene jer juče nije bio na raspolaganju jedinstveni portal preko koga se mogla istovremeno zatražiti radna i boravišna dozvola, preneo je Forbs Srbija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Elektronska prijava stranih radnika u Srbiji zakočila prvog dana
  Foto: Pixabay

  Izmene Zakona o zapošljavanju stranaca usvojene su jula prošle godine. Između ostalog, poslodavcima je olakšana procedura angažovanja stranaca. Predviđena je jedinstvena dozvola koja objedinjuje i boravak i rad stranih državljana u Srbiji, a traži se i izdaje elektronski. Umesto oko dva meseca, procedura zapošljavanja građana iz drugih zemalja je skraćena na 15 dana.

  Sami poslodavci, međutim, juče nisu uspeli da dođu do najavljenog portala.

  „Mi ga još nismo našli, čekamo objašnjenje nadležnih“, rekli su u Uniji poslodavaca.

  Dodali su da je dozvola trebalo da se izdaje preko e-uprave, da je moguće prijaviti radnika, odnosno tražiti dozvolu odakle god, iz inostranstva i iz zemlje, bez odlaska u Nacionalnu službu za zapošljavanje (NSZ) i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Da li je Srbija spremna za meso iz laboratorije

  Analitičar i urednik platforme Poljoprivredne novosti, agronom Miloš Stojanović, kaže da se zamenski proizvodi za meso i dalje uglavnom prave od biljaka i da je proizvodnja mesa u laboratorijama […]