• EMS: U Srbiji nema problema u snabdevanju strujom kao kod komšija

  Elektromreža Srbije (EMS) je objavila da u elektroprenosnom sistemu Srbije nije bilo problema zbog pada sistema u Crnoj Gori danas posle 12 sati.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  EMS: U Srbiji nema problema u snabdevanju strujom kao kod komšija
  Foto: Pixabay

  Bez struje su bile skoro cela Crna Gora, delovi Hrvatske, BiH i Albanije.

  Korporativna direktorka za komunikacije i razvoj ljudskih potencijala EMS-a Gordana Raković Rudović rekla je agenciji Beta da su svi dalekovodi u Srbiji u pogonu.

  „Bilo je problema u regionu, ali za delimični raspad sistema u regionu mi u EMS-u ne znamo uzrok. To će utvrditi kolege iz susednih država“, kazala je ona.

  Mediji su preneli da je do pada sistema došlo u Crnoj Gori, pa je bez napajanja strujom bilo skoro celo područje Crne Gore, a struju su imali samo Pljevlja i Žabljak.

  Bez struje su ostali Split, Šibenik, Omiš, Makarska, Dubrovnik, Zadar i brojna ostrva.

  U Bosni su bez struje, prema navodima medija, bili i Sarajevo, Tuzla, Brčko, Banjaluka, Bijeljina, Mostar, Zenica, kao i Tirana, Drač, Elbasani, Gjirokastra, Kukeši, Leža, Saranda i Skadai u Albaniji.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Uhapšen lekar u Kragujevcu, uzeo mito za carski rez

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su Đ. M. […]