• EPS obračunao od 20 do 40 odsto popusta racionalnim potrošačima struje

  Elektroprivreda Srbije obračunala je od 20 do 40 odsto popusta domaćinstvima koja su uštedela potrošnju električne energije u novembru 2023. godine, a čak 20,1 odsto domaćinstava ostvarilo je najveći popust, jer su smanjili potrošnju za više od 30 procenata, objavljeno je danas na sajtu EPS-a.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  EPS obračunao od 20 do 40 odsto popusta racionalnim potrošačima struje
  Foto: Pixabay

  Najznačajnije smanjenje potrošnje električne energije zabeleženo je u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Valjevu, Loznici, Nišu, Smederevu i Kragujevcu.

  Gotovo svako drugo domaćinstvo u Srbiji ostvarilo je uštedu električnu energiju u novembru prošle godine, a oko 1,63 miliona domaćinstava uštedelo je najmanje pet odsto električne energije u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine.

  Od 3,34 miliona domaćinstava aktivnih kupaca, koji su mogli da smanje potrošnju, njih 48,8 odsto je ostvarilo pravo na umanjenje novembarskog računa.

  Popust od 35 odsto, uz uštede električne energije od 25 do 30 odsto, ostvarilo je 4,2 odsto domaćinstava.

  Uštede od 20 do 25 odsto u novembru, u poređenju sa novembrom u prethodne dve godine, ostvarilo je 5,2 odsto kupaca.

  Šest odsto domaćinstava je smanjilo potrošnju za 15 do 20 odsto i ostvarilo popust od 25 odsto, dok je 13,3 odsto potrošilo za pet do 15 odsto manje električne energije i time ostvarilo popust od 20 odsto.

  Dodatni popust od pet odsto, za kupce koji su učešće niže tarife u mesečnom obračunu uvećali za najmanje pet odsto u odnosu u na isti mesec 2022. godine, ostvarilo je 420.315 kupaca, što je 13 odsto od ukupnog broja mernih mesta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  I sutra u Srbiji veoma toplo, od 35 do 40 stepeni

  U Srbiji će i sutra biti sunčano i veoma toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod koji upozorava da se veoma jak toplotni talas nastavlja i u drugoj dekadi jula s maksimalnim […]

  Najviše poskupeli – frizeri

  Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u junu 2024. godine, u odnosu na maj 2024. godine, u proseku su više za 0,1%. Potrošačke cene u junu 2024. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne […]