• Facebook uvodi promene: Podaci koji se 1. decembra brišu s vaših profila

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Promena će stupiti na snagu 1. decembra.

  Nekoliko polja koja sadrže informacije o korisniku, uključujući verske i političke stavove, biće uklonjena prvog decembra, navode iz Facebooka.

  Facebook je obavestio korisnike da će od sledećeg meseca ukloniti četiri polja sa informacijama sa profila. Ta polja obuhvataju verske stavove, političke stavove, adrese i polje „zainteresovani za“, koje ukazuje na seksualnu orijentaciju korisnika.

  Promena će stupiti na snagu 1. decembra. Portparol kompanije rekao je da je razlog promene da se društvena mreža učini lakšom za korišćenje, prenosi RTS.

  „Kao deo naših napora da učinimo Facebook lakšim za navigaciju i korišćenje, uklanjamo nekoliko polja profila: zainteresovani za, religijski stavovi, politički stavovi i adresa. Šaljemo obaveštenja ljudima koji su popunili ova polja, obaveštavajući ih da će biti uklonjena“, navedeno je u saopštenju kompanije.

  Obaveštenje ukazuje da će ostale informacije korisnika ostati na njihovim profilima zajedno sa ostatkom njihovih kontakt i osnovnih informacija.

  Odluka Facebooka da se reši ovih specifičnih polja profila deo je napora da unapredi svoju platformu, koja se trenutno sastoji od nekoliko funkcija koje su donekle zastarele.

  Vredi napomenuti da su polja informacija koja je Facebook odlučio da ukloni – ona koja druge velike društvene mreže ne nude. Platforme kao što su Instagram i Tik-tok imaju obrazac jednostavnih biografija koje omogućavaju korisnicima da podele podatke o sebi ne ulazeći u konkretne detalje, kao što su politički ili verski stavovi“.

  Ranije su ljudi možda bili zainteresovani da svoje profile popune dodatnim informacijama, ali pošto su pravila kršenja privatnosti sve jasnija i definisanija – korisnici možda više neće želeti da dele dodatne detalje o sebi na mreži.

  Promena će stupiti na snagu 1. decembra.

   
   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Počelo prijavljivanje osmaka za predmet koji će polagati kao treći na maloj maturi

  Učenici osmog razreda osnovnih škola imaju mogućnost da se od danas pa do 29. decembra izjasne elektronski putem preko portala Moja srednja škola https://www.mojasrednjaskola.gov.rs/ ili pisanim putem u školi koji će predmet od pet ponuđenih – biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija, raditi kao treći test na završnom ispitu, najavila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

  Objavljene nove cene goriva

  U narednih sedam dana evrodizel će koštati 200 dinar, a benzin 178. Prethodna cena dizela je bila 201, a benzina 179 dinara.