• Fond PIO: Januarske penzije uvećane za 14,8 odsto stižu u februaru

  Počev od penzije za januar 2024. godine, svim korisnicima penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primanja će biti uvećana za 14,8 odsto. Korisnicima će ovako usklađeni iznosi penzija i novčanih naknada biti isplaćeni u februaru 2024. godine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Fond PIO: Januarske penzije uvećane za 14,8 odsto stižu u februaru
  Foto: Pixabay

  – Primenom tzv. švajcarske formule plus povišica od 14,8 odsto je usklađena u procentu promene prosečne zarade bez poreza i doprinosa. Nakon usklađivanja, prosečna penzija za januar 2024. godine iznosiće oko 45.775 dinara, navodi PIO fond.

  Uredbom o uslovima, visini, obuhvatu korisnika penzija i dinamici isplate novčanog iznosa kao uvećanja uz penziju, koju je Vlada Republike Srbije donela na sednici od 7. decembra, propisano je da se novčani iznos kao uvećanje uz penziju isplaćuje korisnicima starosne, prevremene starosne, invalidske i porodične penzije koja od decembra 2023. do novembra 2024. godine ne prelazi iznos od 51.618,14 dinara. U navedenom periodu novčani iznos će se isplaćivati, kao i do sada, mesečno uz penziju.

  PIO fond napominje da nije potrebno da korisnici penzija podnose zahtev za isplatu uvećanih penzija, s obzirom na to da će se uvećanje, kao i uvek, obračunati i isplatiti od strane Fonda u redovnom postupku, bez donošenja pojedinačnih rešenja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Da li je Srbija spremna za meso iz laboratorije

  Analitičar i urednik platforme Poljoprivredne novosti, agronom Miloš Stojanović, kaže da se zamenski proizvodi za meso i dalje uglavnom prave od biljaka i da je proizvodnja mesa u laboratorijama […]