• Opasan otpad iz Bele Crkve nezakonito uskladišten u Novom Sadu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Firma „Eko-21 d.o.o.“ iz Dobrice nezakonito je uskladištila oko 500 kubika opasnog otpada u skladištu bez dozvole u Industrijskoj zoni Sever.ž
   

  Otpad je u Novi Sad došao iz Bele Crkve, nakon što je republička inspekcija ovoj firmi koja se bavi postupanjem sa opasnim otpadom naredila da isti ukloni iz napuštene hale u kojoj se, ponovo nepropisno, nalazio. Skladište u kojem se otpad sada nalazi jeste Primorska 86, u Industrijskoj zoni Sever, a pripada d.o.o. „Step Trans“, kompaniji koja se bavi međunarodnim prevozom i špedicijom.

   

  Meštani Bele Crkve dugo su se žalili na zdravstvene tegobe, a za koje sumnjaju da su posledica odlaganja opasnog otpada u hali „25. maj“. Pošto su prijavili slučaj inspektorima, isti su izašli na teren pre oko četiri nedelje i ustanovili da je otpad skladišten bez ikakvih dozvola. Kako je republička inspektorka Jelena Stanković navela za televiziju N1, u napuštenoj hali zatečena je opasna ambalaža, odbačene hemikalije, otpadno ulje, goriva i druge supstance.

   

  Kako za 021 potvrđuju u Pokrajinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine, i dalje se ne zna tačno šta je sve skladišteno pošto je otpad završio u Novom Sadu.

   

  Kako ekološka udruženja kažu, opasni otpad je „na turneji“ po Srbiji. U Novom Sadu je završio nakon što je firmi „Eko-21 d.o.o.“ naređeno da ga izmesti iz napuštene hale u Beloj Crkvi, ali ga je kompanija prevezla bez adekvatnih dozvola na drugu lokaciju. To je ministarstvo javilo Pokrajini, koja je vanredno izašla na teren pre nedelju dana i ustanovila da se veća količina opasnog otpada nalazi u hali bez dozvole za skladištenje.

   

  Tekst možete pročitati na sajtu 021.rs.

   

  Firma „Eko-21 d.o.o.“ iz Dobrice nezakonito je uskladištila oko 500 kubika opasnog otpada u skladištu bez dozvole u Industrijskoj zoni Sever.
   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]