• Građani u januaru bankama dugovali više novca nego pre godinu dana

  Dug stanovništva bankama u januaru ove godine je uvećan za 4,7 odsto u odnosu na januar 2023. godine, dug pravnih lica u istom periodu je uvećan za 1,6 odsto dok je dug preduzetnika smanjen za 0,6 procenta, navodi se u izveštaju Kreditnog biroa Udruženja banaka Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Građani u januaru bankama dugovali više novca nego pre godinu dana
  Foto: 013info

  Od ukupno 1.495,13 milijardi dinara duga stanovništva, najviše se dugovalo na ime gotovinskih kredita i to 695,70 milijardi, zatim za stambene i kredite za adaptaciju 661,10 milijardi.

  Kada je reč o kašnjenju u otplati, docnja je bila najveća kod preduzetnika, 6,3 odsto, slede pravna lica sa 2,9 odsto, dok je kašnjenje bilo najmanje kod stanovništva i iznosilo je 2,4 procenta.

  Što se tekućih računa tiče, njihov broj je u januaru smanjen za 0,5 odsto u odnosu na decembar prošle godine i iznosio je 8,97 miliona.

  U istom period smanjen je i broj korisnika tekućih računa I to za 0,2 odsto I na kraju januara iznosio 5,93 miliona, prenosi Tanjug.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Drugi život polovne odeće

  Sekend hend – sve popularniji intrigantni globalni, kulturološki, ekološki i ekonomski fenomen. Sekend hend odavno više nije odraz siromaštva, smatra se ekološkim osvešćivanjem, potrebom za […]

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]