• Hapšenje organizovane kriminalne grupe zbog nedozvoljenog tranzita migranata

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečne istrage, uhapsili su 11 pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Hapšenje organizovane kriminalne grupe zbog nedozvoljenog tranzita migranata
  Foto: Pixabay

  Uhapšeni su N. D. (1973) i M. T. (1975) koji se sumnjiče da su organizatori ove OKG, kao i V. O. (1985), D. M. (1970), I. S. (1975), A. J. (1985), T. Đ. (1981), Z. N. (1968), S. N. (1971), P. K. (1986) i D. S. (1984).

  Kako se sumnja, oni su od novembra 2023. godine, u Tutinu i u blizini granice sa Bugarskom, za novčani iznos od 150 do 250 evra po migrantu, organizovali prihvat za najmanje 59 iregularnih migranata i njihov nedozvoljeni tranzit do Beograda, odnosno do granice sa Bosnom i Hercegovinom u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije.

  Policija je prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su osumnjičeni koristili pronašla pušku, više komada municije, novac i više elektronskih uređaja, kao i dva automobila.

  Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija