• Hitno upozorenje RHMZ: Jaki pljuskovi na području Beograda, Novog Sada i srednjeg Banata

  Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje zbog jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom na području Beograda, Novog Sada i srednjeg Banata. U većem delu Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Hitno upozorenje RHMZ: Jaki pljuskovi na području Beograda, Novog Sada i srednjeg Banata
  Foto: Pixabay

  U hitnom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda navodi se da se očekuje jak intenzitet pljuskova sa grmljavinom i gradom na obroncima Fruške Gore, na potezu Novi Sad – Beograd, u srednjem Banatu, kao u istočnim i severoistočnim delovima Beograda.

  Kako navode, oblačnost je sporopokretna uz jak intenzitet pljuska sa gradom.

  Intenzivne padavine lokalno i u Topličkom, Rasinskom i Nišavskom okrugu.

  Pljuskovi se očekuju i sutra

  Sutra umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji će u istočnoj polovini zemlje biti izraženiji sa količinom padavina od 20 do 40 mm uz lokalnu pojavu grada. Vetar slab do umeren severozapadni. 

  Jutarnja temperatura od 10 do 16 °S, a najviša od 20 do 25 °S. 

  U Beogradu i u centralnim, južnim i istočnim delovima Srbije na snazi će biti narandžasti meteo-alarm, dok će na zapadu zemlje biti žuto meteo-upozorenje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Motociklisti sve bahatiji na putevima

  Sezona dvotočkaša je uveliko počela, a sa njom i talas crnih vesti sa puteva Srbije. Samo proteklog vikenda na našim putevima život su izgubila dvojica mladih motociklista, a to je samo nastavak […]