• I danas protest u Beogradu

  Jedan od nosilaca izborne liste „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Aleksić rekao je da očekuje da će beogradski izbori biti ponovljeni i ocenio da se u Beogradu dogodila izborna krađa.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  I danas protest u Beogradu
  Foto: Pixabay

  On je zajedno sa Marinikom Tepić, koja je takođe nosilac te izborne liste, stupio u štrajk glađu i naveo da će ispred zgrade Republičke izborne komisije ostati do daljeg.

  „Sinoć je Gradska izborna komisija odbila da na dnevni red stavi zahtev liste ‘Srbija protiv nasilja’ o poništavanju izbora na nivou Beograda. Ovde nema reči o izborima, ovo je klasična krađa. Očekujemo da se priključe i druge političke organizacije, kao i da reaguje međunarodna zajednica“, rekao je Aleksić televiziji Nova S.

  On je pozvao sve opozicione stranke da se priključe protestu i, kako je naveo, „očuvanju izbornog procesa“, a novi protest najavio je za večeras u 18 časova.

  „RIK je najveće izborno telo na funkciji i mogu da reaguju tako što će naše zahteve preusmeriti na GIK. Ali očigledno nisu institucije te koje donose odluke. Jer ovde se radi i o krađi parlamentarnih izbora, kao i beogradskih“, ocenio je Aleksić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Letnji dan u aprilu, u nedelju još toplije

  Visok vazdušni pritisak većem delu Evrope i Balkanskom poluostrvu obezbediće vedro nebo. Ujutru tempertura od 6 do 16 stepeni, najviša dnevna od 25 do 28. […]