• Isplata januarskih penzija počinje 2. februara, stiže povišica od 14,8 odsto

  Prema kalendaru isplata koji je objavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), januarske penzije će prvo dobiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti i to 2. februara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Isplata januarskih penzija počinje 2. februara, stiže povišica od 14,8 odsto
  Foto: Pixabay

  Tada počinje isplata za sve samostalce, dakle i one koji penzije primaju preko tekućih računa i one koji primanja dobijaju na kućnim adresama ili ih podižu na poštanskim šalterima.

  Četiri dana kasnije, 6. februara, počeće isplata za vojne i poljoprivredne penzionere, bez obzira na to za koji način isplate su se opredelili.

  Kao i obično, penzije će poslednji dobiti korisnici iz kategorije zaposlenih, pa će za one koji primanja dobijaju preko tekućih računa isplata početi 8. februara, a za ostale 10. februara, prenosi Tanjug.

  Sa januarskim čekom penzionerima stiže povišica od 14,8 odsto a budući da je prema danas objavljenom podatku prosečna penzija za decembar iznosila 39.850 dinara, prosečna januarska penzija će iznositi oko 45.747 dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Upis u prvi razred čeka 65.000 dece u Srbiji

  Upis u prvi razred osnovne škole u školskoj 2024/25. biće tradicionalno u periodu između 1. aprila i kraja maja, a iz Ministarstva prosvete kažu da na upis čeka gotovo 65.000 dece u Srbiji, od […]

  Preko 300 novih startap kompanija u protekle dve godine

  Srpski inovacioni ekosistem nastavlja impresivan rast, sa preko 300 novih startapa u protekle dve godine, 28 odsto čine mladi osnivači, starosti 15 do 29 godina, a 22 odsto startap kompanija je u […]