• Izbori ponovljeni na više od 30 mesta

  U Srbiji je danas ponovljeno glasanje na biračkim mestima na kojima nije bilo moguće utvrditi rezultate glasanja na parlamentarnim izborima održanim 17. decembra, kao i na onim mestima na kojima su poništeni rezultati glasanja zbog uočenih izbornih nepravilnosti.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Izbori ponovljeni na više od 30 mesta
  Foto: Unsplash

  Birači su za narodne poslanike glasali na više od 30 biračkih mesta, a za odbornike u skupštini Beograda na tri.

  Nešto manje od 20 hiljada građana svoje pravo moglo je da iskoristi do 20 časova.

  Nakon zatvaranja biračkih mesta, lokalne izborne komisije u roku od 96 časova treba da podnesu Republičkoj izbornoj komisiji zbirni izveštaj o rezultatima na svim biračkim mestima koja se nalaze na njihovoj teritoriji.

  Rok za podnošenje prigovora traje 72 časa od zatvaranja biračkih mesta i utvrđivanja preliminarnih rezultata.

  Na još osam biračkih mesta u pet opština biće ponovljeno glasanje na izborima za narodne poslanike 2. januara, saopštila je Republička izborna komisija.

  Glasaće se na dva biračka mesta u Bačkom Petrovcu, tri u Beloj Palanci i na po jednom mestu u opštinama Beočin, Mionica i Petrovac na Mlavi.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Upis u prvi razred čeka 65.000 dece u Srbiji

  Upis u prvi razred osnovne škole u školskoj 2024/25. biće tradicionalno u periodu između 1. aprila i kraja maja, a iz Ministarstva prosvete kažu da na upis čeka gotovo 65.000 dece u Srbiji, od […]

  Preko 300 novih startap kompanija u protekle dve godine

  Srpski inovacioni ekosistem nastavlja impresivan rast, sa preko 300 novih startapa u protekle dve godine, 28 odsto čine mladi osnivači, starosti 15 do 29 godina, a 22 odsto startap kompanija je u […]