• Nepravilnosti na više biračkih mesta

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Prema podacima Gradske izborne komisije do 18 sati u gradu Pančevu i naseljenim mestima glasalo je 44,4 odsto građana.

  Iako je stigla informacija iz izbornog štaba Demokratske stranke o nepravilnosti koja je uočena u Zmaj Jovinoj školi u Pančevu, gde određeno vreme nisu zahtevane lične karte prilikom evidencije birača, predsednik Gradske izborne komisije, Đorđe Papulić tvrdi da ova informacija nije tačna i da nije prijavljena ovakva nepravilnost Gradskoj izbornoj komisiji.

  Iz izbornog štaba Socijalističke partije Srbije u Pančevu saopšteno je da su uočene brojne nepravilnosti.

  Kašnjenje od 47 minuta je zabeleženo prilikom otvaranja biračkog mesta 71 u Vojlovici, kao i manjak listića na ovom izbornom mestu.

  Na biračkom mestu 20 u Kačarevu na listiću za izbor kandidata za Skupštinu Mesne zajednice fali kandidat SPS-a.

  Na biračkom mestu 29 Gornji grad kandidat za Skupštinu Mesne zajednice je bez obaveštenja prebačen na izborno mesto 32. Takođe na biračkom mestu 29 u Gornjem gradu korišćene su dve vrste spreja – jedan ispravan i jedan neispravan, kao i neispravna UV lampa, koja ne očitava sprej.

  Na biračkim mestima 55 i 56 u naselju Mladost primećeno je vršenje pritiska na birače ispred ovih biračkih mesta sugerisanjem za koga će da glasaju. Slična situacija primećena je i na biračkom mestu broj 17 u Kačarevu gde je vršen pritisak na birače , kojima su ispred biračkih mesta deljeni sendviči i sugerisano za koju partiju da glasaju. Sve navedene nepravilnosti su evidentirane i biće  unete u zapisnik.

  Na izbornim mestima 11 i 12 u Glogonju Komisija za obilazak lica koja su sprečena da izadju na birališta formirana je samo od članova SNS-a što je u suprotnosti sa uputstvom gde u Komisiji mora da budu tri člana različitih partija. Predsednica ovih biračkih mesta odbila je da primedbu evidentira.

  Na biračkom mestu 53 Mladost predsednik biračkog odbora nije prihvatio primedbu da se sa starom isteklom ličnom kartom 2011. godine ne može obaviti glasanje i dopustio je glasaču da glasa. Odbio je da evidentira propust.

  Prema podacima Gradske izborne komisije do 18 sati u gradu Pančevu i naseljenim mestima glasalo je 44,4 odsto građana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za 21. maj

  I narednih dana nastavlja se nestabilno, pravo majsko vreme, sa čestim pljuskovima. Sutra će i košava duvati. Ciklon će se premeštati preko severa Italije ka Nemačkoj donoseći Srbiji […]

  Srbija druga u Evropi po broju kockarnica

  Prema podacima Udruženja priređivača igara na sreću, u Srbiji ima 2.900 sportskih kladionica, što je tri puta više posmatrano po glavi stanovnika nego što je to slučaj u Italiji, pet puta […]