• Sindikati zakazali jednodnevni štrajk i protestnu akciju „Javne službe su javno dobro. Odbranimo javno dobro!”.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

   

  Unija sindikata prosvetnih radnika,Sindikat radnika u prosveti, Granski sindikat prosvetnih radnika “Nezavisnost”, Novi sindikat zdravstva i Novi sindikat BAS Beograd najavili su da će u četvrtak, 28. septembra, održati jednodnevni štrajk i sindikalnu protestnu akciju “Javne službe su javno dobro. Odbranimo javno dobro!”.

  – Štrajk i protestna akcija usmereni su protiv donošenja “Zakona o zaposlenima u javnim službama”. Navedeni sindikati, učesnici u štrajku i protest, traže povlačenje predloga ovog zakona iz procedure u Narodnoj skupštini, naveli su ovi sindikati.

  Pozivajući se na Zakon o štrajku predstavnici ovih sindikata zatražili su da premijerka Srbije Ana Brnabić organizuje službeni sastanak sa njihovom petočlanom delegacijom. 

  Unija sindikata prosvetnih radnika,Sindikat radnika u prosveti, Granski sindikat prosvetnih radnika “Nezavisnost”, Novi sindikat zdravstva i Novi sindikat BAS Beograd najavili su da će

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Inspekcija rada lane obavila 34.122 nadzora

  Od 1.133 rešenja za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti, bezmalo 11 odsto odnosilo se na kršenja u vezi sa isplatom zarada. U toku prošle godine inspekcija rada obavila je 34.122 nadzora, od […]