• Kako popuniti listu želja za upis u srednju školu?

  Ministarstvo prosvete objavilo je uputstvo za popunjavanje liste želja za upis u srednju školu, koje će mali maturanti 26. i 27. juna moći da podnesu elektronski ili u osnovnoj školi.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kako popuniti listu želja za upis u srednju školu?
  Foto: 013info

  Učenici će listu opredeljenja za upis u srednju školu moći da podnesu preko portala Moja srednja škola, gde su i objavljeni konačni rezultatizavršnog ispita za učenike koji su završili osmi razred.

  Liste opredeljenja za upis u srednje škole elektronskim putem ili u osnovnoj školi, učenici će moći da popune 26. i 27. juna, od 8 do 15 sati.

  U petak, 28. juna učenici će elektronski i u školama moći da provere tačnost liste želja, a prijem prigovora i unošenje ispravki biće omogućeno istog dana do 15 sati. Dan kasnije, 29. juna, biće objavljena konačna lista želja.

  Uslovi za blizance

  Ministarstvo prosvete navelo je blizanci koji žele da idu u istu školu ili na isti smer gimnazije, treba da se evidentiraju u matičnoj osnovnoj školi, kao i da se uslov da imaju identičnu ispunjenost uslova.

  „Uslov da blizanci budu raspoređeni zajedno je da popune identičnu listu opredeljenja, što znači da na listama mora da bude isti broj i raspored obrazovnih profila škola, kao i da blizanci imaju identičnu ispunjenost uslova za upis svake od pojedinačnih opredeljenja“, navelo je Ministarstvo prosvete u uputstvu za podnošenje liste želja za upis u srednju školu.

  Prema podacima Ministarstva prosvete, na završni ispit u junskom roku izašlo je je 64.437 ili 99,64 odsto učenika osmog razreda i 68,55 odsto tj. 1.070 odraslih koji pohađaju osnovno obrazovanje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Uhapšen lekar u Kragujevcu, uzeo mito za carski rez

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su Đ. M. […]