• Kako zaštiti decu od trgovine ljudima

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Predškolska ustanova „Dečja radost“, u saradnji sa Timom za borbu protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Pančevo, organizovala je u ponedeljak, 29. februara, u vrtiću „Bambi“, tribinu za roditelje pod nazivom „Kako zaštiti decu od rizika trgovine ljudima“. Predavanju na kojem su učestvovali predstavnici Crvenog krsta i Policijske uprave Pančevo, prisustvovao je veliki broj roditelja iz deset vrtića. Kako su naveli organizatori, tema je namenjena roditeljima svih mališana, a posebno predškolcima.

  Razgovor na ovu temu prvi put se organizuje u ustanovi „Dečja radost“, a kako kaže Vesna Čanković, vaspitačica i koordinatorka Tima za prevenciju nasilja koji funkcioniše u okviru ustanove, o trgovini ljudima će se tek govoriti.

  „Smatramo da je ova tema vrlo važna i čini nam se da nije bliska roditeljima. Želimo još više da se aktiviramo tako što ćemo nakon još jedne tribine, koja će biti održana u vrtiću „Petar Pan“, edukovati vaspitače, a zatim u saradnji sa Crvenim krstom organizovatati radionice za decu“, rekla je Vesna Čanković.

  Sava Veselinov, koordinator Tima za borbu protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Pančevo, približio je roditeljima i vaspitačima pojam trgovine ljudima, ali i ukazao na rizične situacije u kojima deca mogu da se nađu. Trgovina decom, prema podacima PU Pančevo, koje je predstavio Ljubomir Dimković, iz te uprave, na sreću nije tako česta. I pored toga, prema rečima učesnika skupa, deca jesu ranjiva ciljna grupa i zbog toga će predstavnci pomenutih institucija i ubuduće razgovarati na ovu temu, sa roditeljima, vaspitačima, ali i decom, kojoj će pojam trgovine ljudima biti predstavljen na zabavan način, kroz igru.

  I. Predić

  Predškolska ustanova „Dečja radost“, u saradnji sa Timom za borbu protiv trgovine ljudima Crvenog krsta Pančevo, organizovala je u ponedeljak, 29. februara, u vrtiću „Bambi“, tribinu za roditelje pod nazivom „Kako zaštiti decu od rizika trgovine ljudima“. Predavanju na kojem su učestvovali predstavnici Crvenog krsta i Policijske uprave Pančevo, prisustvovao je veliki broj roditelja iz deset vrtića. Kako su rekli organizaotori tema je namenjena roditeljima svih mališana, a posebno predškolcima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za 21. maj

  I narednih dana nastavlja se nestabilno, pravo majsko vreme, sa čestim pljuskovima. Sutra će i košava duvati. Ciklon će se premeštati preko severa Italije ka Nemačkoj donoseći Srbiji […]

  Srbija druga u Evropi po broju kockarnica

  Prema podacima Udruženja priređivača igara na sreću, u Srbiji ima 2.900 sportskih kladionica, što je tri puta više posmatrano po glavi stanovnika nego što je to slučaj u Italiji, pet puta […]