• Ko ne stane pešaku, kazna 1.000 evra

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Ukoliko 1. januara 2017. stupi na snagu novi zakon o saobraćaju, vozači koji ne stanu pešacima moraće da plate kaznu od 120.000 dinara.

  Vozači koji se ne zaustave ispred pešačkog prelaza na kome se nalazi najmanje jedan pešak, kada mu je svetlosnim saobraćajnim znakom ili znakom ovlašćenog službenog lica prolaz zabranjen, i oni koji zaborave da upale farove biće kažnjeni sa 120.000.

  Kaznu od 120.000 dinara, platiće svako ko, na primer, vozi dete niže od 135 centimetara bez atestiranog dečjeg zaštitnog sedišta.

  Edukativne akcije i upozorenja nadležnih nisu dali rezultate.

  U 2015. je poginulo četrnestoro dece. Desetoro u kolima kao putnici. Voleo bih da ni jedan roditelj ne plati ovakvu kaznu, kaže direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Srbije, Damir Okanović.

  Sa 120.000 dinara biće kažnjen i vozač koji prevozi dete mlađe od 12 godina na mestu gde to nije dozvoljeno – na prednjem sedištu.

  Onaj ko nema izdatu vozačku dozvolu ili mu je vozačka oduzeta moraće da plati 120.000 dinara. Ako je vozilo isključeno iz saobraćaja, a vozač bude zatečen u upravljanju, kazna je ista. Drastično je pooštrena kazna za obilaženje vozila koje se zaustavilo na pešačkom prelazu radi propuštanja pešaka. I ovaj prekršaj naplaćivaće se 120.000.

  Za odbijanje alko ili droga testa, vozaču se oduzima vozilo.

  Koje su još izmene koje donosi Zakon možete pročitati OVDE , a koje kazne će biti duplirane, možete pročitati OVDE.

  Autor: Novosti

  Ukoliko 1. januara 2017. stupi na snagu novi zakon o saobraćaju, vozači koji ne stanu pešacima moraće da plate kaznu od 120.000 dinara.

   
   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]