• Koalicija „Srbija protiv nasilja“ traži poništavanje izbora u Beogradu

  Koalicija „Srbija protiv nasilja“ (SPN) saopštila je danas da na osnovu 81 procenta prebrojanih glasova u Beogradu lista SNS ima 21 hiljadu glasova više od liste SPN.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koalicija „Srbija protiv nasilja“ traži poništavanje izbora u Beogradu
  Foto: Pixabay

  Koalicija SPN tvrdi da je više od 40 hiljada ljudi bez legalnog prebivališta u Beogradu organizovano dovedeno radi podrške listi SNS i da je time, kako navode, „drastično promenjena izborna volja Beograđana“.

  Oni zato traže poništavanje izbora u Beogradu i ponavljanje glasanja za Skupštinu grada, kao i „čišćenje biračkog spiska“.

  Koalicija „Srbija protiv nasilja“ najavila je protest ispred Republičke izborne komisije zbog, kako tvrde, „krađe izborne volje“.

  Nezadovoljni izbornim rezultatima predstavnici liste „Srbija protiv nasilja“ rekli su sinoć da neće prihvatiti rezultate izbora u Beogradu koje je objavila SNS.

  Jedan od nosilaca te liste Miroslav Aleksić rekao je da će se glasovi brojati tokom noći, i da najveća biračka mesta nisu izbrojana.

  „U ovom trenutku lista Srbija protiv nasilja i lista Srpske napredne stranke su negde izjednačene u ukupnom zbiru“, rekao je sinoć Aleksić.

  Prema podacima Cesida i Isposa na uzorku od 95 odsto, lista oko SNS, „Beograd ne sme da stane“ osvojila je u Beogradu 38,7 odsto, a lista SPN 34,7 odsto glasova.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija