• Koliko deviza sme da se unese u Srbiju

  Građani Srbije koji iz inostranstva dolaze u Srbiju trebalo bi da znaju nekoliko važnih detalja o tome koliko novca da ponesu u zemlju zbog carinskih propisa.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koliko deviza sme da se unese u Srbiju
  Foto: Pixabay

  Kako je navedeno na sajtu Uprave carina, oni mogu uneti neograničeni iznos deviza, ali su dužni da novac koji unose u Srbiju prijave radi dobijanja potvrde, na osnovu koje novac mogu vratiti prilikom prvog izlaska iz zemlje. Iz naše zemlje uvek mogu da iznesu, kako je navedeno, sumu do 10.000 evra, a mogu izneti i devize koje su podigli sa svog deviznog računa u zemlji, odnosno devizne štedne knjižice, uz potvrdu banke koja važi prilikom prvog izlaska iz zemlje.

  Dinari se mogu izneti do iznosa dinarske protivvrednosti 10.000 evra po osobi. Suma veća od 10.000 evra dinarske protivvrednosti može se uneti samo ako su kupljeni kod strane banke uz potvrdu te banke. Ukoliko se istovremeno iznose devize, dinari i putnički čekovi, suma ne može biti veća od 10.000 evra. Platne kartice se mogu slobodno unositi i iznositi, navedeno je na sajtu Uprave carina. Oni dodaju da se hartije od vrednosti koje su stečene u skladu sa propisima mogu iznositi slobodno.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za nedelju, 16. jun

  Nedelja nam donosi i sunce i oblake. U većem delu zemlje biće pretežno sunčano. Ipak, posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na zapadu i jugozapadu zemlje mogući su kiša i pljuskovi sa […]

  Šta ako putnik dobije apartman koji nije ugovoren

  Počela je letnja sezona i ove godine će veliki broj putnika iz Srbije odmor provesti u organizaciji turističkih agencija. Prema podacima iz Jute, od oko milion putnika koji odmor provedu u […]