• Koliko košta da umesto brojeva na registarskoj tablici automobila stoji reč i šta ne sme da bude napisano?

  Registarske tablice služe da “indivudualizuju” vozila, ali pojedinim vlasnicima nasumična kombinacija slova i brojeva nije dovoljno individualna.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koliko košta da umesto brojeva na registarskoj tablici automobila stoji reč i šta ne sme da bude napisano?
  Foto: Pixabay

  Zato već godinama unazad pravni propisi dozvoljavaju mogućnost izdavanja personalizovanih tablica, kod kojih vlasnik može da izabere šta će pisati na njima.

  Ipak, ta mogućnost podrazumeva i izvesna ograničenja. Prema Pravilniku o registraciji motornih i priključnih vozila vlasnik teškog četvorocikla, odnosno putničkog vozila može po izboru odabrati najmanje tri, a najviše pet slovnih znakova ili kombinaciju brojčanih i slovnih znakova.

  Opet, ako se bira kombinacija slova i brojeva, na tablici se moraju nalaziti najmanje dva slova, s tim da to ne mogu biti slova „TX“, „RP“ i „RPE“. Ako se već koristi kombinacija slova i brojeva, između se mora nalaziti znak “-”.

  Kako se navodi u pravilniku, značenje izabranih znakova na registarskoj tablici po sadržaju ne sme da bude provokativno, nemoralno, ili suprotno pravnom poretku.

  Ova usluga košta znato više od 2.193 dinara koliko košta izdavanje “običnih” tablica. Za personalizovane tablice potrebno je izdvojiti skoro 90 hiljada dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija