• Koliko para može da se zaradi na Youtube-u

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Mnogi „uticajni jutjuberi“ zarađuju nezamislive količine novca od svojih snimaka. Najplaćenije YouTube zvezde su milioneri.

  Kako je to moguće i o kojoj sumi je reč?

  Na ova pitanja pokušao je da odgovori sajt Quora, navodeći da je važno da znate da vas ne plaća direktno Youtube već AdSense koji se zapravo bavi monetizovanjem Youtube-a.

  Zahvaljujući ovom programu možete koristiti Google platformu, postavljati sadržaj i targetirati publiku, kako biste na kraju sve to naplatili. Ovaj program generiše milijarde Google-ovih dolara, a predstavlja najsavremeniji izum veštačke inteligencije s obzirom na to da ga je nemoguće prevariti i da ima složen način generisanja oglasa, plaćanja izdavačima ili kreatorima sadržaja koristeći CPM formulu.

  Prema navodima Quore, ne postoji jednostavan odgovor na to koliko možete da zaradite jer sve zavisi od niza faktora. CPM (Cost per mille) je cena po hiljadu (jedinica, impresija).

  Dakle, ukoliko je CPM jedan dolar, to znači da ćete dobiti dolar za svakih hiljadu prikaza. Vaš CPM može biti 0,1 ili 10 sve zavisi da li su na snimku video igre, muzika, autorski video, edukacija, komedija…

  Ono što je važno da razmotrite jeste sledeće:

  – Neće svi snimci emitovati reklame. Ukoliko postavljate reklamu uz video ona neće biti viđena isto koliko i video.

  – Adsens pokazuje selektivno reklame svakom korisniku, a ponekad oglašavanja uopšte nema.

  – Mnogi korisnici imaju instalirano blokiranje reklamnog sadržaja.

  – Polovina pregleda na Youtube dolazi sa mobilnih uređaja. Najčešće je reč o zvaničnoj aplikaciji Youtube na kojoj se reklame ne mogu blokirati.

  Na primer, na samom vrhu Youtube-a je čuveni PSY koji je 2013. dostigao milijardu pregleda od čega je zaradio 7.900.000 dolara, njegov CPM je bio 7,9 dolara što je odlično.

  Google je na velikom dobitku u svakom slučaju jer se onima koji postavljaju snimke daje 68, dok 32 odsto ostaje njima. U slučaju pesme Gangam style PSY je zaradio svojih 7,9 miliona, ali je Google uzeo 3.840.000 dolara.

  Konkurencija na Youtube je ogromna

  Youtube je veoma popularan i ozbiljan način zarade, a na Google platformi se reklamira preko milion oglašivača. Youtube ima preko milijardu jedinstvenih poseta mesečno i preko šest milijardi sati pregledanih snimaka.

  Ukoliko je vaš kanal mlad, odnosno nastao u protekle tri godine, biće vam teže zbog široke konkurencije. Ali ukoliko želite da budete prava Youtube zvezda i uticajni morate od svog kanala da napravite nešto posebno i budete veoma originalni.

  Na samom kraju veoma je važno da znate da zvezde ove mreže više zarađuju od sponzorstava, promocije i ugovora sa velikim kompanijama.

  Mnogi „uticajni jutjuberi“ zarađuju nezamislive količine novca od svojih snimaka. Najplaćenije YouTube zvezde su milioneri.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za 21. jul

  U nedelju promenljivo, toplo, sparno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim ujutro i pre podne, dok se posle podne očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima. […]

  Gužve na graničnim prelazima, u koloni i do dva sata

  I ovog vikenda su velike gužve na graničnim prelazima između Srbije i Mađarske. Najviše se čeka na ulazu u Srbiju, oko sat vremena, dok je zadržavanje na Horgošu na izlazu iz zemlje oko 30 […]