• Konkursi za 2.672 radna mesta u osnovnim i srednjim školama u Srbiji

  Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je danas da je Vlada Republike Srbije usvojila Zaključak o sedmoj fazi zapošljavanja u prosveti.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Konkursi za 2.672 radna mesta u osnovnim i srednjim školama u Srbiji
  Foto: Pixabay

  „Vlada Srbije je usvojila Zaključak o sedmoj fazi zapošljavanja te će osnovne i srednje škole u Srbiji u narednom periodu raspisati javne konkurse za 2.672 radna mesta u prosveti, ovo se odnosi i na angažovane zaključno sa 31.12.2020. godine, a koji imaju normu od 50 do 100 odsto“, navela je Đukić Dejanović.

  Od januara 2020. godine kroz šest faza zapošljavanja u školama je na neodređeno zaposleno više od 17.000 ljudi.

  Đačke zadruge za bolje društvo: Ministarka dodelila ugovore o subvenciji

  Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dodelila je danas direktorima 36 osnovnih škola u Srbiji ugovore o finansijskoj podršci učeničkim zadrugama.

  „Ministarstvo je tu da podrži i osnaži škole da unapređuju vaspitno-obrazovni rad, između ostalog i kroz konkurse i sredstva koja obezbeđujemo. Putem ovog Javnog poziva dodelili smo oko 12 miliona dinara učeničkim zadrugama. Od 2020. do sada 65 miliona“, rekla je ministarka.

  Đukić Dejanović je istakla da su škole te koje svakodnevno razvijaju potencijal učenika, jačaju njihovu motivaciju za rad, želju da budu ljudi.

  „Uspešni i odgovorni, jer oni su naša budućnost“, rekla je ministarka.

  Na skupu su predstavljeni proizvodi i radovi, koji su nastali angažovanjem učenika u školskim zadrugama, a direktori škola saglasni su u tome da među učenicima vlada veliko interesovanje za ovakvo višeznačajno angažovanje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija