• Konstituisana Skupština Privredne komore Vojvodine

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Prva sednica novoizabranog saziva Skupštine Privredne komore Vojvodine (PKV) održana je u četvrtak, 29. juna 2017. godine u PKV. Na sednici su verifikovani mandati članovima Skupštine PKV. Za predsednika Skupštine PKV ponovo je izabran Marko Cigić, a za njegovog zamenika izglasan je Saša Vujić.

  – PKV je u proteklih šest meseci, zahvaljujući dobroj i novoj organizaciji i izuzetnoj saradnji sa Pokrajinskom vladom, Privrednom komorom Srbije, privrednicima i brojnim saradnicima, uspela da poboljša kvalitet rada i učvrsti odnose sa privrednim subjektima na čijem poverenju nam se i zasniva delatnost, rekao je na sednici predsednik PKV Boško Vučurević. 

  U ime Pokrajinske vlade, prisutne je pozdravio i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević naglasivši da je „u prva četiri meseca ove godine industrijska proizvodnja u AP Vojvodini bila za 5,2 odsto veća nego u istom periodu 2016. godine“. Dodao je da je ostvaren rast uvoza za 21,5 odsto, da je spoljnotrgovinski deficit smanjen za gotovo četvrtinu. Osvrnuo se i na formiranje Razvojne agencije Vojvodine i nedavno usvojeni rebalans budžeta koji je sada veći za 2,5 milijardi dinara.

  – Verujem da sve to ubedljivo govori o novoj razvojnoj politici koju vodimo i koja će, siguran sam, u vremenu koje dolazi davati sve bolje rezultate. Ono što je za to veoma važno, jeste da svi – dakle i Pokrajinska vlade, i PKV, i sve druge asocijacije i udruženja i najzad, sami privrednici – budemo deo jednog fronta koji nema drugi strateški cilj, osim intenzivnog ekonomskog razvoja kao jedinog modela za obezbeđivanje boljeg života svih naših ljudi i društva u celini, rekao je Milićević.

  Predsednik Skupštine PKV Marko Cigić rekao je u izjavi medijima pre početka sednice, da je današnja sednica „prilika da se izabere privredna elita privrede Vojvodine“ i dodao da će se privrednici preko Udruženja, Upravnog odbora i Skupštine organizovati na teritorijalnom  i granskom principu, „kako bi obezbedili što bolji ambijent u problematičnim segmentima poslovanja i tako ostvarili što bolji privredni ambijent“.

  – Uz snažnu podršku Pokrajinske vlade, mi imamo po prvi put šansu da uz snažan rast, koji je prisutan već poslednje tri godine, i uz strukturne reforme koje se očekuju, obezbedimo i razvoj privredne strukture. Na taj način bi u narednom periodu imali i rast i razvoj, što je neophodno kako bismo se mogli uključiti u međunarodnu razmenu i razgovor, da se osposobimo za tržišnu i izvoznu privredu. Jer, i jedno i drugo je uslov rasta i razvoja privredne strukture Vojvodine. Svakako da ćemo preko organa i tela PKV uspeti da artikulišemo naše interese, kako prema Pokrajinskoj vladi, tako i prema republičkoj vladi, rekao je Cigić.

  Na današnjoj sednici Skupštine PKV, predsednik Vučurević predstavio je aktuelno stanje u privredi AP Vojvodine za prva četiri meseca tekuće godine, a doneta je i Odluka o sprovođenju izbora za članove Upravnog odbora PKV. Prvoj sednici novoizabranog saziva Skupštine PKV prisustvovao je i Miroslav Miletić, savetnik predsednika Privredne komore Srbije.

   

  Prva sednica novoizabranog saziva Skupštine Privredne komore Vojvodine (PKV) održana je u četvrtak, 29. juna 2017. godine u PKV. Na sednici su verifikovani mandati članovima Skupštine PKV. Za predsednika Skupštine PKV ponovo je izabran Marko Cigić, a za njegovog zamenika izglasan je Saša Vujić.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Počelo prijavljivanje osmaka za predmet koji će polagati kao treći na maloj maturi

  Učenici osmog razreda osnovnih škola imaju mogućnost da se od danas pa do 29. decembra izjasne elektronski putem preko portala Moja srednja škola https://www.mojasrednjaskola.gov.rs/ ili pisanim putem u školi koji će predmet od pet ponuđenih – biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija, raditi kao treći test na završnom ispitu, najavila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

  Objavljene nove cene goriva

  U narednih sedam dana evrodizel će koštati 200 dinar, a benzin 178. Prethodna cena dizela je bila 201, a benzina 179 dinara.