• „KOSOVSKE I DRUGE TEME“ I „STAZE I KRUGOVI“ PRED ČITAOCIMA

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Novinsko-izdavačka ustanova „Makedonski informativni i izdavački centar“ je, 11. oktobra, u Gradskoj biblioteci Pančevo, pred ljubiteljima lepe reči predstavila prozu „Staze i krugovi“ Vojislava Maksimovića i zbirku eseja „Kosovske i druge teme“ Jordana Ristića

  O autorima, njihovom stvaralaštvu i sadržini knjiga koje su skoro izašle iz štampe govorili su recenzenti Miladin Raspopović i Viktor B. Šećerovski.

  -Ove dve knjige svojim sadržajem obogaćuju savremenu književnost, a doprinose i žanrovskom obogaćivanju izdanja „Makedonskog informativnog i izdavačkog centra“.

  -Knjiga Vojislava Maksimovića je jedna sublimirana mudrost i svaki izdavač bi prihvatio da je štampa, a u knjizi „Kosovske i druge teme“ su obrađene i mnoge teme povezane sa Makedonijom. U njoj Jordan Ristić na jedan neobičan način opisuje Makedoniju iz prve polovine 20. veka,  rekao je direktor Novinsko-izdavačke ustanove, Viktor B. Šećerovski.

  Ovo su prve knjige ovih autora koje su izašle iz štampe u izdanju ove izdavačke kuće, a zadovoljstvo uspostavljenom saradnjom je obostrano.

  Obe knjige su naišle na dobar prijem i kod prisutnih su probudile zainteresovanost za njihov sadržaj, ali na žalost autori kod sebe nisu imali primerke koje bi im poklonili ili prodali.

  Novinsko-izdavačka ustanova „Makedonski informativni i izdavački centar“ je, 11. oktobra, u gradskoj biblioteci Pančeva, pred ljubiteljima lepe reči predstavila prozu „Staze i krugovi“ Vojislava Maksimovića i zbirku eseja „Kosovske i druge teme“ Jordana Ristića. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Po deklaraciji čokolada – po ukusu šećerna tabla

  Prevare u vezi sa hranom su problem otkada je proizvodnja postala profitabilna. Gotovo da nema proizvoda u prehrambenoj industriji koji u nekom trenutku nije falsifikovan, od mleka i mlečnih […]