• Kraći časovi u školama mogući od 6. oktobra

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Prvi čas juče nije održan u 438 škola u Srbiji, potvrđeno je u Sindikatu obrazovanja Srbije.

   

  Sindikat najavljuje skraćenje časova na 30 minuta od 6. oktobra ukoliko se materijalni položaj prosvetara tokom septembra ne poboljša.
   
  Sindikat obrazovanja Srbije ima članstvo u 654 škole. Ukoliko se materijalni položaj prosvetara tokom septembra ne poboljša, od 6. oktobra ćemo imati skraćene časove na 30 minuta i proteste po Srbiji„, rekla je za N1 predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić.
   
   
  Kao što su ranije najavili, Sindikat obrazovanja Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije juče su štrajkovali tako što nisu održali prvi čas u obe školske smene. Na isti način je 1. septembra štrajkovao i Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“, dok je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije u petak časove skratila na 30 minuta, dok je u više gradova održan protest članova tog sindikata.

  Prvi čas danas nije održan u 438 škola u Srbiji, potvrđeno je u Sindikatu obrazovanja Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]