• Kraj kampanje, u ponoć počinje predizborna tišina

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Predsednički kandidati imaju još danas vremena da završe kampanju, budući da u ponoć počinje predizborna tišina. Predizborna tišina, tokom koje je zabranjena bilo kakva izborna propaganda, održavanje javnih skupova i iznošenje rezultata na izborima, trajaće praktično do zatvaranja biračkih mesta 2. aprila u 20 sati.

  U trci za šefa države je 11 kandidata, a biračka mesta u Srbiji biće otvorena u nedelju, 2. aprila od sedam do 20 sati.

  Glasaće se na 8.523 biračka mesta, od toga 8.224 u opštinama, odnosno gradovima, i 29 biračkih mesta unutar zavoda za izvršenje zavodskih sankcija.

  Na teritoriji Grada Pančeva izbori će biti sprovedeni na 74 biračka mesta.

  Na izborima za predsednika Srbije glasaće se na 90 biračkih mesta na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

  U inostranstvu će biti otvoreno 53 biračkih mesta u 32 zemlje.

   

  Rezultati glasanja na biračkim mestima u inostranstvu ne smeju se javno saopštiti, niti isticati na biračkom mestu pre završetka glasanja u Srbiji. 

   

  Predsednički kandidati imaju još danas vremena da završe kampanju, budući da u ponoć počinje predizborna tišina. Predizborna tišina, tokom koje je zabranjena bilo kakva izborna propaganda, održavanje javnih skupova i iznošenje rezultata na izborima, trajaće praktično do zatvaranja biračkih mesta 2. aprila u 20 sati.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Kako (zaista) da reklamirate račune za struju?

  Više građana je dobilo značajno veće račune za struju u odnosu na prethodnu godinu, što je izazvalo burne reakcije. U javnosti su se pojavile razne teorije o tome da su u pitanju posledice […]