• Lekari mogu onlajn da prijave nasilje

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Lekari koji su tokom obavljanja posla izloženi verbalnom ili fizičkom nasilju od 9. avgusta to mogu prijaviti onlajn na internet stranici Lekarske komore Srbije.

   

  Komora je u saopštenju navela da je uvela onlajn prijavu nasilja jer se zalaže za borbu protiv svih oblika nasilja u društvu i smatra da nasilno ponašanje prema zdravstvenim radnicima ne sme da bude tolerisano.
   
  Direktor LKS Milan Dinić rekao je da lekari prijavom nasilja na radnom mestu istovremeno pomažu i cilj Komore da predlaži izmene zakona i insistira na uvođenju preventivnih mera u zdravstvene ustanove kako bi se smanjilo fizičko, ali i verbalno nasilje kom su izloženi zaposleni u zdravstvenim ustanovama.
   
  „Nasilje nad zdravstvenim radnicima je neprihvatljivo i želimo da ohrabrimo kolege da prijave svaki vid nasilja koji dožive na radnom mestu. Tolerisanje nasilnog ponašanja prema zdravstvenim radnicima za posledicu nema samo rast nezadovoljstva zaposlenih, već i opadanje kvaliteta zdravstvenih usluga za građane“, rekao je Dinić.
   
  Odluke o pokretanju onlajn prijave nasilja, kao i sprovođenje ankete o nasilju među zdravstvenim radnicima donete su na sastanku Komisije za bezbednost zdravstvenih radnika Ministarstva zdravlja Srbije održanom 25. jula. Na sastanku je odlučeno i da se uskoro preduzmu konkretne mere da bi se povećala bezbednost zdravstvenih radnika na radnom mestu i podigla svest u javnosti o problemu izloženosti zdravstvenih radnika različitim vidovima nasilja.

  Lekari koji su tokom obavljanja posla izloženi verbalnom ili fizičkom nasilju od 9. avgusta to mogu prijaviti onlajn na internet stranici Lekarske komore Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

  Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

  Isplata februarskih penzija samostalcima

  Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]