• Mandatarka danas čita ekspoze, a u njemu piše…

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Skupština Srbije počeće danas sednicu o izboru Vlade Srbije koja će sa Anom Brnabić na čelu imati 22 člana. Sednica je zakazana za 10 časova. 

  Brnabić je predložila 18 resornih ministara i tri ministra bez portfelja. Među njima su i četiri potpredsednika Vlade. Rok za izbor vlade je 30. jun u ponoć. Za izbor nove Vlade potrebno je da glasa 126 poslanika od 250 koliko ima Skupština Srbije.

   

  Na današnjoj sednici mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić poslanicima će pročitati svoj ekspoze.

  Prema sazanjima „Večernjih novosti“ u njemu piše, između ostalog, da su obrazovanje i digitalizacija među prioritetnim zadacima nove vlade. Brnabićeva će obećati da će raditi na tome da povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem.

  „Vlada koju će voditi radiće na tome da Srbija bude društvo koje pruža jednake šanse svim svojim građanima, a jedan od ključnih prioriteta je obrazovanje. Ceo tim koji ću predvoditi radiće na tome da se povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem,“ stoji u ekspozeu mandatarke.

  Vlada Srbije, kako iznosi, radiće na unapređenju obrazovnog sistema, što znači da će podsticati analitički način razmišljanja, usmeren na rešavanje problema i pronalaženje rešenja. Vlada će raditi na tome da mlade generacije učimo da ne odustaju na prvoj prepreci, već da se bore za ideje, poslove, da veruju u sebe i idu u susret svojim ambicijama.

  „Radiću i na povećanju dostupnosti obrazovanja, modernizaciji nastavnih planova i programa, kao i na kreiranju obrazovnog sistema prema potrebama društva i ekonomije i ceo tim koji ću predvoditi radiće na tome da se povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem“, stoji u ekspozeu u koji su „Večernje novosti“ imale uvid.

  Obrazovanje treba da podstiče inovacije, preduzetništvo i obezbeđuje mladima potrebne veštine da bi bili spremni za vreme u kome živimo, zaključuje ona.

  Brnabić će u ekpozeu istaći i da digitalizacija otvara nove mogućnosti za kvalitetniji život građana kroz veći broj usluga, jeftinije usluge, dostupnije informacije i znanje, povezivanje medju ljudima.

  Povećaće se, kako iznosi, efikasnost, smanjiti troškovi i kreirati nova vrednost u skoro svim oblastima života i rada. „Digitalizacija je više od IT industrije, jer uključuje sve privredne grane i omogućava razvoj čitavog društva,“ stoji u ekspozeu buduće premijerke.

  Moj dosadašnji moto rada da u „državu treba uvesti red, a zdrav razum u državnu upravu“ ostaje moja ideja vodilja i kao predsednice Vlade Srbije, zaključuje Brnabić, prenose „Novosti“.

  Skupština Srbije počeće danas sednicu o izboru Vlade Srbije koja će sa Anom Brnabić na čelu imati 22 člana. Sednica je zakazana za 10 časova. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija