• Manojlović (DS): Poništiti odluku REM-a o dodeli nacionalnih frekvencija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

   

  Potpredsednica Demokratske stranke i buduća narodna poslanica Tatjana Manojlović potvrdila je danas da Demokratska stranka zahteva poništavanje apsolutno nezakonite odluke REM-a o dodeli nacionalnih frekvencija.

   

  Od raspisivanja konkursa upozoravali smo na to da ne postoji razlog da i peta frekvencija ne bude uvrštena, kao i na to da nemamo poverenja u članove REM-a koji i do sada nisu adekvatno reagovali po pitanju štetnog delovanja TV emitera. Današnja odluka je samo potvrda da se Regulator ne pridržava ni svog pravilnika o minimalnim uslovima za dodelu nacionalne frekvencije, tako da prenebregavanje profesionalnih standarda i medijskih zakona tek ne iznenađuje,“ izjavila je Tatjana Manojlović.

   

  Razmere štete ovakvim delovanjem su nemerljive, imajući na umu da se frekvencija dodeljuje na rok od 8 godina, a REM-u je omogućeno, da za još osam godina nakon toga samo produži važenje, bez raspisivanja konkursa.

   

  Celokupna javnost je svesna šta ovo zapravo znači i u kakvim uslovima medijske manipulacije, govora mržnje i širenja straha Srbija nastavlja da egzistira. Znamo i kakve će posledice po kulturološki i vrednosni sistem ovo nadalje imati, ali i ko time sebi obezbeđuje učvršćivanje autokratije,“ zaključila je potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija