• Marinika Tepić 12. dan štrajkuje glađu

  Nosilac liste koalicije „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić već 12. dan štrajkuje glađu kao vid protesta zbog izbornih nepravilnosti na koje ukazuje opozicija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Marinika Tepić 12. dan štrajkuje glađu
  Foto: Pixabay

  Marinika Tepić štrajkuje glađu od 18. decembra kada je održan prvi protest nakon izbora. Od 23. decembra prima infuziju zbog zdravstvenog stanja koje je ugroženo.

  „Vene su mi krte, pucaju, pa je teško primiti infuziju, ali moja glava i moj duh su u spokoju“, rekla je Tepićeva za Bi-Bi-Si na srpskom jeziku.

  „To je najjača snaga koju imam, uz mladost koja se svako veče okuplja protiv nepravde koja nam je uzela institucije, državu, zakone i sada slobodu“, poručuje Tepićeva.

  Tepićeva je juče izjavila medijima da i dalje ne prihvata da intravenozno prima proteine i hranu.

  Mariniki Tepić se kasnije u štrajku glađu pridružilo nekoliko opozicionih političara, ali je njih troje obustavilo štrajk. Danijela Grujić i Janko Veselinović sa liste „Srbija protiv nasilja“ juče su zbog pogoršanog zdravstvenog stanja primljeni u bolnicu, a po savetu lekara prekinuli su štrajk glađu. I Željko Veselinović primoran je da prekine štrajk glađu zbog zdravstvenih problema.

  Pored Marinike Tepić, i dalje štrajkuju glađu Jelena Milošević i Branko Miljuš.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

  Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je u ponoć, u skladu sa zakonskom procedurom. U ponoć je istekao i krajnji rok do kada izmene u […]

  Pretežno sunčano i toplije, vetar u slabljenju

  U Srbiji se danas očekuje pretežno sunčano i toplije vreme, uz promenljivu oblačnost koja tek ponegde u brdsko-planinskim predelima može posle podne usloviti kratkotrajnu slabu […]