• Ministarstvo: Dogovoreno da Muzej automobila postane zaseban muzej u okviru Muzeja nauke i tehnike

  Ministarstvo kulture saopštilo je da je dogovoreno da Muzej automobila postane zaseban muzej u okviru Muzeja nauke i tehnike, kao matičnog muzeja za očuvanje naučnotehničkih kulturnih dobara. U cilju realizacije ovog dogovora, sledeće sedmice Ministarstvo kulture, Muzej automobila i Muzej nauke i tehnike potpisaće sporazum, prenosi RTS.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ministarstvo: Dogovoreno da Muzej automobila postane zaseban muzej u okviru Muzeja nauke i tehnike
  Foto: Pixabay

  Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković održala je sastanak sa direktorom Muzeja automobila Beograd Bogdanom Petkovićem i naslednicima, kao i direktorom Muzeja nauke i tehnike Zoranom Levićem.

  Na sastanku je dogovoreno da Muzej automobila postane zaseban muzej u okviru Muzeja nauke i tehnike, kao matičnog muzeja za očuvanje naučnotehničkih kulturnih dobara. U cilju realizacije ovog dogovora, sledeće sedmice Ministarstvo kulture, Muzej automobila i Muzej nauke i tehnike potpisaće sporazum.

  Ministarstvo kulture je na sebe preuzelo obavezu da finansira delatnost Muzeja automobila, a ministar kulture i direktori Muzeja automobila i Muzeja nauke i tehnike u bliskoj saradnji radiće na iznalasku najboljeg rešenja za objedinjeni smeštaj zbirke Bratislava Petkovića, kao i ostale muzejske građe, čiji popis je u toku.

  Kako je želja direktora Muzeja i članova porodice Petković da Muzej bude u nadležnosti Republike Srbije, Ministarstvo kulture predložiće Vladi Republike Srbije nakon potpisivanja ugovora takvu odluku.

  Ministarstvo kulture sa dva muzeja ulaže napore u cilju pronalaženja rešenja za trajni izlagački prostor za očuvanje i izlaganje očima javnosti ove vredne i značajne zbirke.

  Muzej nauke i tehnike, nakon dostavljenog popisa, izdaće i rešenje o utvrđivanju zbirke za kulturno dobro.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Inspekcija rada lane obavila 34.122 nadzora

  Od 1.133 rešenja za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti, bezmalo 11 odsto odnosilo se na kršenja u vezi sa isplatom zarada. U toku prošle godine inspekcija rada obavila je 34.122 nadzora, od […]